Fem snabba frågor till James Slaughter

Publicerad 02 februari 2023 i Herr,Nyheter

James Slaughter utgör tillsammans med Paul Mitchell MFF:s videoanalysteam för A-laget. På träningslägret i Estepona hittar man dem oftast i ett torn bredvid träningsplanen.

Man förväntar sig inte att någon som heter James Slaughter och kallas för ”Slaktaren” ska vara en trevlig kille från Tomelilla?

– Jag är från Tomelilla men pappa är från England. Så det är inget hittepånamn. ”Slaktaren” är det i folkmun här i klubben. Det matchar väl inte min personlighet särskilt väl men det är ändå ett fint smeknamn.

Vad har du för roll?

– Först och främst filmar jag träningen. Sen klipper jag ut övningarna och tar bort all dödtid. Om det är något specifikt som tränarna frågar efter klipper jag ut det också, så att tränarna har det redo så fort de kliver av träningsplanen egentligen.

– Jag gör också motståndaranalys. Nu har vi inte satt hela arbetsprocessen med Henrik än. Men vi vill så klart försöka bidra med så mycket som möjligt.

Det går inte att vara höjdrädd med ditt jobb?

– Nej, och detta kan ändå vara ett av de lyxigare tornen jag varit i. Jag har varit i liftar på plan 10. Vi har ett högt torn på hybriden där det alltid blåser. Så här klagar vi inte.

Ni får en del gliringar från folket nere på marken?

– Det är mycket ”vad är det på Netflix?” och så. Folk som tror att man bara sitter här och gör ingenting. Det är bara att ta det och ge tillbaka.

Hur lyder motståndaranalysen inför mötet med FC Dallas imorgon?

– Det är ett lag som spelar 4-3-3 och förlitar sig mycket på individuell skicklighet och snabbhet. De är bra på att skydda ytan bakom egen backlinje men det går att spela runt deras shape och i ytorna mellan lagdelarna. Det kan bli en bra utmaning imorgon.

huvudpartners

officiella partners