Fem snabba frågor till Daniel Andersson

Publicerad 09 februari 2023 i Herr,Nyheter

Pandemiåret 2021 borträknat har sportchef Daniel Andersson åkt på försäsongsläger i 27 raka år. Vilket har varit bäst? Vilket har varit sämst? Och vem tycker det är roligast?

Sedan din allsvenska debut 1995 har du, frånsett pandemiåret 2021, åkt på träningsläger i 28 raka år. Tycker du fortfarande att det är roligt att åka?

– Både och. Det är så klart roligt att vara här och följa allting. Sedan är det ganska lång tid man är borta. Men det är mest roligt.

Utifrån all din erfarenhet. Vad krävs för att ett träningsläger ska vara lyckat?

– Bra förutsättningar att ha bra träningar, det tycker jag vi haft här. Det är viktigt med maten och hur man bor, det har också fungerat bra i år. Sedan kan man se framsteg i matcherna, att de sakerna man tränar på sitter. Utöver det handlar det om att få gruppen närmare varandra och det har vi sett här under den här tiden vi varit i Spanien. Det är väldigt positivt

Du har varit på träningsläger i allt från Sydafrika, till USA, via Italien och Spanien. Vilket är det bästa träningsläger du varit på?

– I Italien där sprang man bara som en jäkla idiot så det var ingen höjdare. Jag tycker helt ärligt att lägerna här nere i Spanien de senaste åren har hållit en riktigt bra nivå med lagom resor. USA var bra på sitt sätt med fina förutsättningar och en häftig upplevelse. Dit är resorna dock för långa. Sedan på den tiden jag spelade bodde vi ju inte alls på så här fina ställen. Inte i närheten. Haha!

Vilket är det sämsta träningsläger du varit på då?

– Vi har varit på något skitställe i Spanien när jag spelade då det regnade en hel vecka. Det var inte bra men det var ändå rena paradisresan mot Lekkerkerk (2006 – reserapport här), den är sämst genom tiderna, jäkla ”Snuffe” (Sören Åkeby), alltså. Han hade fått för sig att vi skulle ha läger under liknande förhållande som under den allsvenska starten hemma med halvkassa planer. Det slutade med att vi åkte till Holland och fick träna på konstgräs för alla planer var is. Det var inte jätteroligt.

Vem i gruppen tycker att det är roligast att vara på det här träningslägret?

– Jag tycker Möller (Daniel, materialförvaltare) ser ut att trivas bäst.

huvudpartners

officiella partners