Fem MFF-spelare uttagna till EM för U17

Publicerad 18 april 2016 i Nyheter

Mellan den 5-21 maj avgörs EM-slutspelet i Azerbajdzjan för U17. Fem spelare från Malmö FF är uttagna till truppen – mer än från någon annan förening.

MFF-spelarna som kommer att representera Sverige i Azerbajdzjan är Hugo Andersson, Adrian Edqvist, Oscar Petersson, Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist. Förutom de här fem spelarna, som tillhör MFF U19, finns även den före detta MFF-spelaren Anel Ahmedhodzic som efter årsskiftet spelar för Nottingham Forest.

Sverige lottades in i Grupp C och ställs mot England, Danmark och Frankrike, och går in i turneringen mot England den 6 maj.

Malmö FF:s ungdomsansvarig, Mats Enqvist, framhäver att gruppen av spelare som är födda 1999 är särskilt stark.

– Vi har många bra spelare men vår 99-grupp är väldigt stark och har varit i många år men att fem spelare från samma kull representerar Sverige är lite mer än normalt, säger Mats Enqvist.

De största fotbollsnationerna i Europa har kvalificerat sig till turneringen och Enqvist menar att såväl spelarna själva som Malmö FF kommer att gynnas av spelarnas medverkan i det kommande EM-slutspelet.– Här kommer de att få möta de absolut bästa spelarna i Europa och det är klart att det hjälper dem att lära sig att leverera när det gäller. Det kommer vi att få nytta av här så vi är glada att vi har fem spelare med i en turnering på den här nivån, avslutar Enqvist.

huvudpartners

officiella partners