Fem MFF-spelare i P18-landslaget

Publicerad 20 maj 2016 i Nyheter

I månadsskiftet maj/juni spelar Sveriges P18-landslag en trenationsturnering i Gästrikland. Hela fem MFF-spelare finns representerade i truppen.

De uttagna MFF:arna är Marko Johansson, Mattias Andersson, Dennis Hadzikadunic, Anton Kralj och Isak Redzic. Roland Larsson, tränare MFF U19, tycker att spelarna gjort sig förtjänta av platserna.

– Marko har varit med i de här sammanhangen sedan länge. Det har Kralj också. De har båda fin form och tar kliv hela tiden. Mattias Andersson har inte spelat lika många landskamper tidigare. Men han och Dennis Hadzikadunic bildar ett starkt mittbackspar. De har gjort en jättebra vår, säger Roland Larsson.

– Isak Redzic var med tidigt som 15-åring. Men sen hamnade han utanför landslagslägren. Nu är han tillbaka igen och det är väldigt kul att allt slit han lagt ner belönat sig. Han har knutit näven och arbetat hårt.

 Med fem uttagna spelare är Malmö FF den mest representerade föreningen i P18-landslaget. Roland Larsson som en gång själv varit förbundskapten för P18-landslaget menar att spel i den blågula tröjan ger bra erfarenhet för spelarna. Han påpekar att MFF:s U19-trupp har väldigt många andra spelare på hög nivå som trots uteblivna landslagsplatser ska få känna på tufft motstånd i sommar ändå.

– Vi ska åka till Holland och Tyskland i sommar och möta bra lag i olika turneringar. Om MFF ska fortsätta producera bra spelare till A-truppen måste vi jobba mycket med internationell erfarenhet.

Sverige – Ungern, 31 maj klockan 19.00.

Sverige – Irland, 4 juni klockan 12.00.

Matcherna kommer att sändas direkt på svenskfotboll.se.

huvudpartners

officiella partners