Fem mål och tre poäng i Varberg

Publicerad 30 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Ola Toivonen stod för ett hat-trick när MFF besegrade Varbergs BoIS med 5–2 i årets sista allsvenska bortamatch.

Nyckelhändelser

15′ Matchens första avslut när Varbergs Anton Liljenbäck testar med ett skott som går en meter över ribban.

30′ Dennis Hadzikadunic nickar på hörna och bollen rensas undan på mållinjen av en försvarare.

44′ MÅL! Beijmo med ett fint inlägg till Toivonen som nickar bollen i mål via stolpen.

52′ MÅL! Fint förarbete av Zeidan leder fram till att Ola Toivonen kan göra sitt andra mål med ett distinkt skott.

54′ Reducerat. Jon Birkfeldt skarvar en frispark i mål.

55′ MÅL! Hat-trick från Ola Toivonen som spelas fram av Mohamed Buya Turay och avslutar behärskat.

57′ Buya Turay nära att utöka ledningen men avslutet går i stolpen.

64′ MÅL! Beijmo med ny assist när han får fram bollen till Sören Rieks som nickar in MFF:s fjärde mål.

73′ Robin Simovic reducerar med ett hårt skott i nättaket från nära håll.

88′ MÅL! Mohamed Buya Turay kommer i friläge, rundar målvakten och placerar in 5-2!

Åge Hareide efter matchen

– Det var kul att vinna igen. Det var viktigt för oss. Vi har slitit i många matcher, gjorde det bra mot Göteborg och Djurgården i första halvlek men gav bort intiativet och förlorade.

– Vi visste att det skulle bli svårt i Varberg. De har mycket att spela för. Men vi löste uppgiften bra. Vi fick mer plats till att kontra och kunde avgöra. I allsvenska matcher är det tätt och jämnt. Man måste vara effektiv. Det var vi idag.