Fem frågor till Filip Helander efter vinsten över AIK

Publicerad 18 april 2013

Hur är känslan idag?
Jätteskönt att vi lyckas vinna. Även om vi backar hem mycket under den andra halvleken så kämpar vi på och har flytet med oss. Ibland måste man ha tur. Första halvleken har de ett litet övertag men jag tycker ändå att vi stundtals spelar bra. Under den andra halvleken backar vi hem och känner att vi vill bevaka den poängen som vi har.

Vad sa ni till varandra i halvtid?
Att vi skulle låta spelet komma till oss och inte forcera framåt. Vi visste att de skulle gå för vinst och vi kände att vi låg i en bra sits som det försvarande laget.

Med tanke på att ni inte skulle forcera, vad kände du när Ricardinho gick upp i anfallet i den 92:a minuten?
Haha, jadu. Först tänkte jag ”Vad håller han på med?”. Men det blev bra tillslut så jag är väldigt glad att han gick upp i banan.

AIK startade med ett par tunga och fysiska anfallare i form av Karikari och Goitom, hur var det att spela mot dem?
Goitom tyckte jag var väldigt duktig. Han var bra på att hålla undan oss försvare och var irrationell i sin spelstil. Karikari, hade vi bättre koll på. Han sprang mer i djupled och där kände jag att vi hade kontroll

Hur upplevde du sista tio?
De hade ett bra tryck på oss men jag tyckte ändå att vi höll ihop bra och låg rätt i positionerna. Sen tror jag att de flesta av oss tänkte ”Nu gäller det att vi jobbar tillsammans annars har vi slitit helt förgäves”.