Felipe Carvalho: ”Jag ser min chans på fasta situationer”

Publicerad 24 april 2016 i Nyheter

Felipe Carvalho avgjorde mot Djurgårdens IF med matchens enda mål efter att den målfarlige mittbacken nådde högst på en hörna.
– Jag spelar ju försvarare så jag får inte så många chanser att göra mål, men på fasta situationer ser jag min chans. Det är en av mina styrkor, säger Felipe Carvalho.

Strax innan halvtid fick Rasmus Bengtsson kliva av efter en huvudskada. Felipe Carvalho fick chansen i mittförsvaret – och tog den. 

– Jag fick ta hand om en stor forward idag och det var en tuff, fysisk match men till slut var det vi som gick segrande ur matchen, säger Carvalho.

Målet kom i den 62:e minuten efter en hörna från höger av Magnus Wolff Eikrem och Carvalho menar att en av hans styrkor ligger just i de offensiva fasta situationerna.

– Jag spelar ju försvarare så jag får inte så många chanser att göra mål, men på fasta situationer ser jag min chans. Det är en av mina styrkor. Jag är mycket nöjd, komma in och göra segermålet är inte något man gör varje dag. Det var en spelare på den ytan jag ska löpa på men jag var snabbare än min motståndare och var först på bollen.

Nu har MFF hållit nollan i två raka matcher, trots att man tvingats spela med två olika mittbackspar. Franz Brorsson och Carvalho har spelat en hel del tillsammans och börjar förstå varandra bättre och bättre på planen.

– Vi har spelat en hel del tillsammans i U21 och det har hjälpt oss att förbättra kommunikationen mellan oss. Vi förstår varandra bättre och bättre, avslutar Carvalho.

huvudpartners

officiella partners