FCK beklagar det inträffade

Publicerad 30 april 2005

FCK:s Formand Flemming Østergaard och Sportsdirektør Niels Christian Holmstrøm blir bestörta när Malmö FF informerar dem om vad som hänt. Och man agerar direkt.

På måndag klockan halv elva har man kallat den danska polisen och sin egen organisation till ett möte. Även danmarks regering är informerad. ”Vi kommer att gå till botten med det här. Om det visar sig att vår personal gjort fel kommer vi att agera kraftfullt. Vi vill inte att FCK:s namn svärtas ner.”

FCK fick information av danska polisen att man stoppat ett internt bråk på Malmö FF:s sektion och att inget speciellt inträffat. När man nu i efterhand ser bilder och hör historier så inser man att det nog inte är hela sanningen om ens en del av den.

FCK har nu bestämt att ta tag i frågan med omedelbar verkan och att det reds ut vad som hänt. Det är därför viktigt att alla som blivit drabbade dokumenterar sina skador och ger sig till känna och anmäler misstänkta övergrepp. På måndag kommer även FCK att möta Malmö FF och representanter för Svensk Elitfotboll.

Mängder av berättelser, bilder och videofilmer har kommit Malmö FF och MFF Support tillhanda.
Bengt Madsen har dessutom varit i kontakt med en av de häktade, men numera släppta, MFF:arna för att få hans berättelse.

””Vi kommer att gå till botten med det här. Om det visar sig att vår personal gjort fel kommer vi att agera kraftfullt. Vi vill inte att FCK:s namn svärtas ner. Vi vill ha en fortsatt bra relation med Malmö FF och vi ser allvarligt på det inträffade.” säger Formand Flemming Østergaard till Malmö FF