FC Trollhättan – MFF 1–4

Publicerad 23 augusti 2017 i Matches

Malmö FF är klara för Svenska Cupens gruppspel 2018 efter att ha besegrat FC Trollhättan med 4-1 på bortaplan.

Cupmatchen mellan FC Trollhättan och Malmö FF på Edsborgs IP hade bara varat i tre minuter när Charles Ikenna Kean tog sig fram på högerkanten och avlossade ett hårt skott som letade sig in i det bortre krysset. Otagbart för Johan Dahlin och 1-0 till hemmalaget.

I den 19:e minuten var MFF nära en kvittering när Behrang Safari slog ett lågt inlägg som sånär nådde fram till debutanten Carlos Strandberg. Två minuter senare var det nära igen när Anders Christiansen prickade ribban. Målet skulle dock komma bara minuten senare. För i den 22:e minuten hittade ett inlägg fram till Alexander Jeremejeff som sköt in kvitteringsmålet på volley via en motspelare.

Efter kvitteringsmålet tog MFF över taktpinnen och i slutet av första halvleken presterade laget fin fotboll. I den 40:e minuten svarade MFF för matchens absolut bästa spelsekvens så långt. Alexander Jeremejeff dribblade sig snyggt förbi gästernas backlinje och friställde anfallskollegan Strandberg. Efter lite flipperspel fick Strandberg tillbaka bollen och testade en cykelspark – men bollen träffade stolpen. Direkt efter sköt Christiansen från distans men målvakten stod för en bra räddning.

Ledningsmålet kom istället i den 44:e minuten på nick genom Franz Brorsson.

Det himmelsblå spelövertaget fortsatte även i den andra halvleken, men den slutgiltiga skärpan i avslutslägena saknades. Strandberg, Christiansen och Svanberg fick alla fina lägen att öka på ledningen, men bollen ville inte in.

I den 87:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter att Anton Tinnerholm rivits ner i straffområdet. Inhopparen Jo Inge Berget fick förtroendet från elva meter och gjorde inget misstag.

Några minuter senare utökade Malmö FF ledningen genom Erdal Rakip, som i fritt läge chippade bollen över FC Trollhättans utrusande målvakt.

Magnus Pehrsson efter matchen:
– Väldigt sköna siffror som man hade tagit varje dag i veckan inför matchen. Vi mötte en motståndare som var kompakta och gjorde en taktiskt bra match. Då krävs det kombinationer, tålamod och samarbete för att dyrka upp dem.

– Vi klarade av det som vi inte gjorde förra målet, att kvalificera oss. Det är naturligtvis jätteviktigt. Också viktigt att studsa tillbaka efter AFC-matchen. Dessutom har vi en god känsla med oss till söndagens match mot IFK Göteborg.