FC Midtjylland – Malmö FF 2–1

Publicerad 29 juni 2018 i Nyheter

Förlust i jämn träningsmatch mot nyblivna danska mästarna.

Det nordiska mästarmötet inleddes i ett bra tempo i värmen på Vildbjerg Sportscenter. Även om inget av lagen skapade särskilt många direkta farligheter utmärkte sig MFF med ett vältajmat, intensivt defensivt spel i alla lagdelar.

Med tio minuter kvar att spela var det ett klart övertag för Malmö FF. Anders Christiansen slog en frispark från straffområdeskanten som höll på att ställa FC Midtjyllands målvakt. Kort därpå fixade Lasse Nielsen straff efter att ha fått en knytnäve i huvudet. Markus Rosenberg förvaltade straffsparken till 1-0 för MFF, vilket var ett välförtjänt halvtidsresultat.

FC Midtjylland gjorde fem byten i paus och ökade några växlar. Man fick utdelning tidigt när en hörna nickades in till 1–1 i den 51:a minuten. Trots att MFF jobbade sig tillbaka in i matchen efter en tuff start på den andra halvleken kunde FC Midtjylland också göra 2–1 efter ett välplacerat långskott från Tim Sparv. Markus Rosenberg fick snabbt ett ypperligt läge att utjämna men avslutet rullades utanför.

FC Midtjylland vann den chansfattiga matchen men de två lagen var sett till nittio minuter jämnstarka på fredagseftermiddagen.

Uwe Rösler efter matchen:
– Det var en väldigt trevlig överraskning att se hur bra vi spelade i den första halvleken. Både i försvar och anfall, även om jag gärna hade sett ett par mer avslut mot mål. Men vi kontrollerar matchen helt och hållet. Spelarna har på kort tid förstått hur vi vill spela och börjat praktisera det.

– I den andra halvleken gjorde de flera byten i paus och fick in lite mer energi i deras spel. De tryckte tillbaka oss och klarade inte att kontrollera matchen, även om den fortfarande stod och vägde. De fick fler hörnor och inkast. Där är de bra och därför vann de matchen.  

Mål
FC Midtjylland: Sanneh (51’), Sparv (73’)
Malmö FF: Rosenberg (42’)

Varningar
FC Midtjylland:
Malmö FF: Lewicki (69’)

Laguppställning
27. Johan Dahlin
2. Eric Larsson (67’ Ssewankambo)
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou (85’ Innocent)
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg (67’ Jeremejeff)
14. Anders Christiansen (61’ Binaku)
17. Rasmus Bengtsson (85’ Brorsson)
24. Lasse Nielsen

huvudpartners

officiella partners