FC Köpenhamn–Malmö FF 0 – 1

Publicerad 12 december 2019 i Nyheter

Det blev en magnifik avslutning på gruppspelet i UEFA Europa League – MFF vann med 1–0 mot FC Köpenhamn i Markus Rosenbergs sista match för klubben.

En härlig inramning väntade spelarna på Parken i Köpenhamn i gruppspelets sista omgång då ett hett Öresundsderby stod på menyn. I en match där båda lagen dessutom hade allt att spela för och chans på avancemang.

För MFF:s del var mittfältsgiganten Anders Christiansen tillbaka från start efter den skada han ådrog sig i matchen mot AIK i Allsvenskan.

Att det var en viktig match för båda lagen märktes i den första halvleken. Spelet var tajt med betydligt mer duellspel än skönspel. MFF var farligt framför allt på fasta situationer och skapade hela sju hörnor i den första halvleken, dock utan att få in bollen.

FC Köpenhamn hade mest boll men närmare än två halvchanser av Dame N’Doye kom aldrig hemmalaget.

MFF startade den andra halvleken piggare och kom ut med god energi i offensiven, utan att för den sakens skull skapa några farliga målchanser. Precis som den första var andra halvleken en tät historia.

Men målchanserna skulle dyka upp, och det var MFF som hetast där framme. I den 77:e minuten fick Markus Rosenberg, i sin sista match för föreningen, ett jätteläge. Tyvärr tog Rosenbergs avslut, på Rieks fina inlägg, mitt på FC Köpenhamns målvakt Karl-Johan Johnsson.

Bara minuten senare skulle nästa läge dyka dyka upp. Den här gången kom inspelet från andra sidan, genom Eric Larsson, och nu kunde Arnór Traustason nicka in 1–0 för Malmö FF framför en jublande MFF-publik.

Med tio minuter kvar av matchen blev det aningen nervöst, men det ramstarka MFF-försvaret lett av Rasmus Bengtsson höll stången bra och FC Köpenhamn hade svårt att tränga igenom.

MFF höll ut och besegrar alltså FC Köpenhamn på bortaplan på Parken med 1–0. Laget går därmed vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League för andra året i rad.

Lottningen sker på måndag den 16 december 13:00 och kan följas på UEFA:s webbplats.

Uwe Rösler efter matchen

– En underbar kväll och jag tackar spelarna för att jag fick vara med om den här fantastiska kvällen. Att vi vinner gruppen är fenomenalt för hela klubben. Men nu handlar det om att fokusera på nästa omgång och inte vila, det är vad vi måste göra nu.

– Vi hade en fin vecka i Spanien där vi kunde arbeta ostört och jobba på många taktiska bitar. Jag tycker att vi var lite segstartade då vi inte är i matchform men efter första kvarten hittade vi energin och resterande tiden av matchen tycker jag vi var det bättre laget. Vi hade kontroll på spelet och de lyckades inte etablera något anfallsspel.

– All kredit till spelarna, de fajtades hela vägen in. Jag njöt verkligen av den här kvällen och den otroliga atmosfären.

Mål

MFF: Arnór Traustason (78′)

Varningar

Anders Christiansen (26’), Rasmus Bengtsson (45’), Bonke Innocent (59’), Erdal Rakip, (67’), Eric Larsson (87’)

Laguppställning

Johan Dahlin
Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari (Knudsen 59’)
Eric Larsson, Bonke Innocent, Erdal Rakip (Molins 68’), Anders Christiansen (Lewicki 80’), Sören Rieks
Markus Rosenberg, Arnór Traustason

Ersättare: Dusan Melichárek, Jonas Knudsen (in 59’), Felix Beijmo, Romain Gall, Guillermo Molins (in 68’), Marcus Antonsson, Oscar Lewicki (in 80’)

huvudpartners

officiella partners