FC Höllviken – Malmö FF 0-3

Publicerad 19 juni 2014

Provspelande Osseynou Ndiaye skruvade läckert in 1-0 i den 19:de minuten.

På onsdagskvällen spelade Malmö FF träningsmatch mot Olof Perssons förra klubb FC Höllviken nere på Höllvikens IP. Åge Hareide gav de två provspelande senegaleserna Osseynou Ndiaye och Seydina Keita förtroende redan från start där den förstnämnde gav MFF ledningen i den 19:de minuten. I halvlek gjorde MFF en hel del byten och Pontus Jansson fick komma in och spela sin sista match i MFF-tröjan och fick avsluta med en 3-0 vinst.

Solen var framme och tillsammans med grilldoften från de många grillarna var det upplagt för en fin sommarmatch i Höllviken.

Åge Hareide valde att ge de två provspelande senegaleserna förtroende från start där Seydina Keita bildade innermittfälts par med Markus Halsti och Osseynou Ndiaye placerades till höger ute på mittfältet då Guillermo Molins tagit steget upp i anfallet för att täcka upp för Magnus Eriksson som tvingades stå över.

Det var just Osseynou Ndiaye och Guillermo Molins som regisserade kvällens första mål. Senegalesen drev upp bollen ifrån sin högerkant och med hjälp av några överstegsfinter tog han sig inåt i banan där han väggade med Guillermo Molins innan han läckert skruvade in bollen i målvaktens bortre hörn.

Det syntes tydligt att Malmö FF var ett bättre lag och FC Höllviken hade svårt att komma till några större målchanser.

I den andra halvleken gjorde Åge Hareide en hel den byten och Olsen, Helander, Johansson, Ricardinho, Halsti, Forsberg, Molins och Rosenberg ersattes av Azinovic, Jansson, Hammar, Palander, Rakip, Petrovic, Kroon och Cibicki.

Pawel Cibicki gjorde en pigg halvlek och det var just han som prickade in 2-0 när Erdal Rakip friställt anfallaren via en lång djupledsboll. I slutet av matchen fastställde Simon Kroon slutresultatet till 3-0 efter fin förarbete av Petar Petrovic.

– Det var en fin sommarmatch där vi fick komma ut till Höllviken och visa upp oss. Vi såg matchen som lite av en träning, vi tränade i morse och kommer fortsätta att bygga på lite mer nu och gå in på det taktiska inför matchen mot Partizan Belgrad i nästa vecka. Dagens match handlade om att komma igång efter sommarsemestern och att alla fick speltid, berättar Åge Hareide efter matchen.

Det var endast Amin Nazari, Osseynou Ndiaye och Seydina Keita som fick spela hela matchen och Hareide var nöjd med provspelarnas insats.

– De gör en bra match. De var positiva offensivt och gör en fin match.

Många på Höllvikens IP imponerades av Osseynou Ndiaye mål, men han själv tyckte inte det var något speciellt och passade på att hylla sina medspelare.

– För att vara min första match för Malmö FF så var jag nöjd. Det var lätt att spela med de andra spelarna då de är väldigt duktiga och har en bra inställning. Jag tycker inte mitt mål var så speciellt utan mer som vilket mål som helst, jag fick en fin passning och sen fick jag en bra träff på bollen. Självklart var det roligt att göra mål. Jag kommer träna med MFF nu i några dagar där jag ska fokusera på mitt spel och visa hur duktig jag är, berättar Osseynou Ndiaye.

19´ 0-1 Osseynou Ndiaye
79´ 0-2 Pawel Cibicki
89´ 0-3 Simon Kroon