Far och son levererade matchbollen

Publicerad 14 juli 2008

Göran Broberg ville ge sin son Felix en speciell födelsedagspresent: Att leverera matchbollen på Malmö Stadion.

Genom att lägga det högsta budet på logistikföretaget DHL:s auktion på Tradera fick far och son ett gemensamt minne för livet när de tågade in tillsammans med spelare och domare inför drygt 13 000 åskådare inför matchen mot Hammarby.

Göran och Felix Broberg är två riktiga fotbollssupportrar, bosatta mitt i Bajenland på Södermalm i Stockholm.

Pappa Göran är dock född i Malmö och spelade själv som sexåring sin första match i Malmö-tröjan. När sonen Felix nyligen fyllde sex år, ville pappa ge honom en speciell present: Att, med hjälp av logistikföretaget DHL, tåga ut på Malmö Stadion och leverera matchbollen inför mötet mellan MFF och Hammarby IF.
– Vi gillar båda Hammarby, men vi älskar Malmö FF. Detta var lika mycket en present till Felix som en present till mig själv som pappa, säger Göran Broberg.

Bolleveransen möjliggjordes genom att pappa Göran lade det högsta budet i en auktion som DHL hade anordnat på Tradera. DHL levererar matchbollen på Allsvenska arenor runtom i landet och nu gav företaget fotbollssupportrar chansen att agera DHL-kurir för en dag och tåga ut genom spelaringången, möta publikens jubel och gå fram till mittpunkten med matchbollen i ett DHL-paket.

Dessutom fanns möjligheten att träffa spelare och ledare i favoritklubben på riktigt nära håll. Man fick dessutom en signerad matchboll som en extra bonus. Pengarna från auktionen oavkortat till Stadsmissionen.

Satsningen på bolleveranser är en del av konceptet FootballDelivered som innebär att DHL levererar fotboll till svenska folket och marknadsförs under parollen ”Matchen startar när DHL leverar bollen”.