Exakta anställer 14 ungdomar via Karriärakademin

Publicerad 06 april 2017 i Nyheter

Malmö FF:s samarbetspartner Exakta, en av klubbens officiella partners, har under 2017 redan säsongsanställt 14 ungdomar med hjälp av Karriärakademin. 

Att hjälpa arbetssökande in på den tuffa arbetsmarknaden är en av Karriärakademins viktigaste uppgifter. Nu har Malmö FF:s samarbetspartner Exakta rekryterat 14 ungdomar som sedan en tid tillbaka är säsongsanställda på företaget. Mårten Hansson, produktionsansvarig på Exakta, är väldigt nöjd med samarbetet. 

– Det har fungerat jättebra. Vår verksamhet är väldigt säsongsbetonad och Karriärakademins arbete har underlättat rekryteringsarbetet enormt. Ungdomarna vi fått kontakt med är pigga och ambitiösa och vill verkligen arbeta, säger han. 

Karriärakademin är Malmö FF:s initiativ för att göra en insats mot ungdomsarbetslösheten i Malmö och samtidigt vara en servicefunktion för sina samarbetspartners. Verksamheten som finansieras av Malmö FF och Malmö stad går helt enkelt ut på att få ungdomar att växa. Detta gör man genom att hitta jobbmöjligheter hos klubbens samarbetspartners för att sedan matcha in ungdomar med rätt förutsättningar. Verksamheten skapar även, tillsammans med Arbetsförmedlingen, vägledande aktiviteter för att hjälpa ungdomarna att få inspiration, vägledning och kontakter. 

Karin Heri, verksamhetsansvarig på Karriärakademin, berättar hur matchningen till Exakta gick till rent praktiskt. 

– Exakta kontaktade oss med ett rekryteringsbehov. Vi på Karriärakademin satte då igång arbetet med att jobba utifrån deras kravprofil. När vi, med hjälp av våra offentliga och idéburna kontakter, hade funnit ungdomar med matchande kompetens så anordnade vi ett event på Swedbank Stadion där företaget kunde presentera sin verksamhet för ungdomarna och samtidigt genomföra gruppintervjuer, säger Karin Heri. 

– Vårt bidrag blir att göra den här processen så enkel som möjligt för vårt samarbetsföretag så att de kan fokusera på själva anställningen. Det finns många stjärnor i Malmö, både på och bredvid plan, och en av utmaningarna ligger i att många saknar kontakter och inte vet hur och var de söker arbete. Vi blir på så sätt länken mellan företaget och den arbetssökande. 

Karin Heri lyfter även fram hur långt gångna Karriärakademin är i sitt arbete tillsammans med Malmö stad. 

– Det idéburna offentliga partnerskapet vi har inom arbetsmarknadsområdet är extremt nytänkande. Denna verksamhet är den enda av sitt slag bland fotbollsklubbarna i Sverige. Förra året lyckades vi med 90 matchningar när målet var 40, så vi är väldigt nöjda, säger Karin Heri.

huvudpartners

officiella partners