Ett noll på matchens sista spark

Publicerad 27 juni 2007

Det blev det för U21-laget i dagens bortamatch mot HBK, när Christian Järdler fick in bollen på övertid.
– Vi gör ett bra jobb mot ett starkt Halmstad, säger Alf Westerberg, som var nöjd med lagets insats.

Halmstads BK U21 – Malmö FF U21

0 – 1 (0-0)

Målskytt:

0-1 90 min Christian Järdler

Laget:

Håkan Svensson

Jasmin Sudic(75), Raoul Kouakou, Daniel Theorin, Anes Mravac

Guillermo Molins, Robin Nilsson, Gabriel, Christian Järdler

Hamid Alamin(60), Edward Ofere

Bänken: Festim Bytyqi(mv), Mak Dzonlagic, Ruben Grönevik(75), Muamet Asanovski(60).

Liksom i Malmö öste regnet ner i Halmstad mellan 17 och 19:45 – plus lite övertid, viktig skulle det visa sig – och U21-matchen mellan HBK och MFF fick finna sig i att avspelas vattendränkt.
– Det var kanske lite svårbemästrat emellanåt – men även den här gången gör vi bra ifrån oss mot HBK, i en match som även denna nådde hög kvalitet, säger Alf Westerberg i bussen hem.

Lagen möttes för knappt två veckor sedan i Malmö i en mållös match, och även idag blev det en ganska chansfattig drabbning som de facto var mållös när 90 minuter spelats. Men under den korta tilläggstiden hann MFF få en frispark, och efter den lyfte inbytte U21-debutanten Ruben Grönevik in bollen i straffområdet. Raul Kouakou nickade ner bollen nära mål och Christian Järdler höll sig framme och tryckte in bollen i mål. Med det som blev matchens sista spark. Domaren blåste av direkt efter målet och MFF hade vunnit.
– Jätteroligt för killarna att nå ett avgörande med matchens sista spark, och kul med något positivt ändå en dag som den här, säger Alf, med gårdagen ännu i tankarna, förstås.

– Vi gör ett bra jobb mot ett starkt Halmstad. Det var lite annan karaktär på den här matchen än förra. Då hade Halmstad mer boll medan vi satsade på omställningar, idag har vi betydligt större bollinnehav och kontrollerar händelserna – förutom under en period i mitten av första halvlek, men vi skapar inte der riktigt öppna möjligheterna, säger Alf Westerberg.

Som var nöjd med
– Det kantspel som Christian Järdler och Guillermo Molins presterade på 4-4-2-mittfältet
– Edward Ofere och Hamid Alamin, som jobbade bra mot HBK:s starka mittförsvar
– Robin Nilsson och Gabriel, som balansrade centralt
– Mittbackarna, där särskilt Daniel Theorin gjorde bra ifrån sig.

Gabriel har matchats på mittbacks-, ytterbacks- och central mittfältsplats än så länge i år.
– han har en väldigt bra attityd, och löser det bra; bra huvudspel, bra duellspel – det är intressant att se att vi kan har nytta av honom på olika positioner, säger Alf.

I övrigt fick Anes Mravac 90 minuter, som han genomförde stabilt och bra. Och så fick matchen se två U21-debutanter i Ruben Grönevik – in som vänsterback i andra (Anes flyttade över) och Muamet Asanovski (f -91) – som inte ens spelat i Juniorallsvenskan än!
– Muamet är en tekniskt bra, bra på att slå ut sin motståndare en mot en offensivt. Han har nyligen blivit uppflyttad i Tipselittruppen, han har öst in mål och gjort många assist i Pojkallsvenskan.

Nästa match för U21-laget är Kalmar FF hemma torsdag 12 juli.

/Tobias Christoffersson