Ett himmelsblått liv: När färgen går i arv

Publicerad 11 maj 2020 i Nyheter

Malmö FF växer och blir starkare för varje ny medlem. Samtidigt finns där de som varit medlemmar i föreningen ända sedan gamla dagar. Karitha Ericson blev medlem i Malmö FF tio timmar efter att hon föddes, 1973. Idag går hennes engagemang i föreningen i arv till hennes döttrar: ”Vi är stolta medlem var vi än är.”

Det tidigare medlemsrekordet är slaget men varje dag fortsätter Malmö FF att växa och nu är vi uppe i över 8500 medlemmar. Föreningen hälsar alla nya medlemmar välkomna till Malmö FF men vill också tacka alla som varit medlemmar ända sedan gamla dagar.

1973 blev Karitha Ericson medlem i Malmö FF, bara 10 timmar efter att hon sett dagens ljus för första gången. Hon är därmed den kvinna som varit medlem i föreningen under längst tid, i oavbruten följd.

– Det var pappa som var tokig i fotboll som fixade medlemskapet. På den tiden fick man ju inte hänga på BB som far till ett nyfött barn så då åkte han till Stadion istället och fixade ett medlemskap till mig, berättar Karitha som där och då lyckades bli medlem samma dag som hon föddes.

”så mycket mer än bara fotboll”

Pappa, Rune Persson, var då sportjournalist på Trelleborgs Allehanda och inbiten fotbollsälskare. Idag är han 80 år och än en flitig besökare på Stadion. Att klubben hade ett av sina kanske mest framgångsrika årtionden med fem SM.guld, två Cupguld och en final i Europacupen tror inte Karitha påverkade pappa Runes val att låta dottern bli medlem.

–  Han hade gjort samma sak oavsett. Jag minns när jag flyttade hemifrån och bosatte mig i Göteborg. Mamma sa att det viktigaste av allt var att ha pengar till hyran medan pappa tyckte att medlemskapet i Malmö FF var viktigast. Han ringde alltid och påminde mig, ”du har väl inte glömt att betala medlemsavgiften.”

Idag är Karitha 47 år och har två egna barn. Lika självklart som det var för pappa Rune, var det för henne själv att ansöka om medlemskap till sina egna döttrar när de föddes.

– Jag står upp för mitt medlemskap. Det är något jag är stolt över var jag än är. Malmö FF är så mycket mer än bara fotboll. Jag är inte den som tittar på alla matcher men jag följer med glädje allt som föreningen gör för samhället, där gör föreningen ett fantastiskt jobb.

VAD ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA MEDLEM I MFF?


– En viktig del i dagens samhälle är sammanhållning och gemenskap, i dessa tider framför allt. Malmö FF är sammanhållning och gemenskap. Det är förödande för många att det inte är några matcher just nu för Malmö FF ger många ett socialt sammanhang som de kanske inte kan hitta någon annanstans. Samtidigt ger de tillbaka något man kan vara stolt över. Det är viktiga komponenter för att människan ska må bra, säger Karitha Ericson.

nya medlemskort i produktion

Under den senaste månaden har föreningen mottagit nya medlemsansökningar varje dag. De behandlas allt eftersom de kommer in men när trycket nu är så stort kan det medfölja en viss fördröjning i utskicket av fakturor. Ni som redan har betalt kommer snart att få era medlemskort hem i brevlådan. I dagarna kommer nya kort att produceras och därefter skickas ut.

Är du inte medlem, bli det idag och låt oss fortsätta stå starka i MFF-familjen.
Vi är Malmö FF. Tillsammans. 

BLI MEDLEM HÄR

huvudpartners

officiella partners