Erling Pålsson ser tillbaka på 17 år i styrelsen

Publicerad 08 mars 2017 i Nyheter

Efter 17 år i Malmö FF:s styrelse valde Erling Pålsson att inte ställa upp för omval. Under årsmötet i fredags avtackades han och utsågs till hedersledamot. Här berättar han om sin tid i MFF och vad han är mest stolt över när han blickar tillbaka.

Det måste vara en stor omställning för dig att lämna föreningen efter så många år?

– Jag har ägnat mig åt så mycket – stadion, sponsorer, riskkapital. Mitt engagemang har varit mer än enbart styrelsearbete, rätt eller fel. Men jag har alltid jobbat bra tillsammans med tjänstemännen.

– Det blir en omställning nu. Men någon gång ska vara den sista.

Minns du vad du hade för förhoppningar och mål när du tillträdde?

– Ja, det gick illa året jag började. Vi åkte ur Allsvenskan 1999. Bengt Madsen var en stark inspiratör och målet var att se till att laget skulle ta sig tillbaka. Nätverket var en idé som jag ville dra igång. Jag satt tidigare i marknadsgruppen i en hockeyklubb men där fick jag inget gehör. Jag trodde mycket på idén och bevisligen fungerade det.

Hur skulle du sammanfatta MFF:s utveckling under din tid i föreningen?

– Vi har haft fantastiska framgångar. Det man ibland kan vara kritisk mot är att vissa externt inte insett hur mycket framgångarna betyder för Malmö. Människor tillströmmar, det är bra ekonomiskt och sänder positiva signaler kring staden.

Vad är du mest stolt över?

– Relationen till spelare. I förra veckan kom det en tidningsartikel som handlade om att jag slutar och jag fick både sms och påringningar från tidigare spelare som hade läst den. Det gjorde mig glad och eftertänksam. Att känna att jag byggt en relation.

– Och så ska det vara med våra gamla spelare. Den dagen spelarna kommer hem till Sverige ska de inte fundera – det ska bara finnas ett alternativ. Om vi har plats till dem så klart.

Bygget av Swedbank Stadion som du i högsta grad var involverad i måste också ha varit en av höjdpunkterna?

– Vi ville först bygga om Malmö Stadion. Arkitekten som hade ritat den drog fram förslag på hur vi skulle kunna modernisera men vi fick ett klart besked från kommunen att det inte gick. Då började vi fundera. Swedbank Stadion har skapat en helt annan gemenskap.

Du har fått flera hedersbetygelser här under det senaste året. Andreas Nilssons minnespris och utnämningen som hedersledamot i styrelsen. Vad betyder det för dig?

– Jag har aldrig jobbat för att jaga utmärkelser utan för att det är skoj. Inte minst för att se till att unga människor kan bygga ett bra liv. Men det är självklart att tacksamheten från medlemmar verkligen är positivt för mig.

Hur ska du följa Malmö FF framöver?

– Förhoppningsvis får jag mer tid framöver till att vara utomlands. Så det blir kanske till att följa via tv. Men jag kommer naturligtvis gå på matcherna när jag kan.

huvudpartners

officiella partners