Erik Johansson lämnar Malmö FF

Publicerad 09 juli 2015 i Nyheter

Malmö FF och den belgiska klubben KAA Gent är överens om en övergång för Erik Johansson. Försäljningen kommer att ske den 23 juli vilket innebär att mittbacken kan vara med och spela i Malmö FF:s returmatch mot FK Žalgiris Vilnius i kvalet till Champions League.

Erik Johansson kom till Malmö FF 2013 ifrån GAIS och har under sina år i klubben utvecklats till att bli en stabil och passningssäker mittback och tagit sig hela vägen till det svenska landslaget.

– Erik har haft en fantastisk utveckling hos oss och blommat ut till en landslagsback. Utöver en duktig fotbollsspelare är Erik även en oerhört trevlig person som vi nu önskar all lycka i sin nya klubb, säger Malmö FF:s sportchef, Daniel Andersson och fortsätter:

– Vi har, tillsammans med Gent, kommit överens om en försäljning den 23:e juli, vilket innebär att Erik kommer att vara kvar och tillgänglig för vår andra kvalmatch till Champions League.

(Erik Johansson är avstängd i första matchen mot FK Žalgiris Vilnius, på grund av det röda kort han fick i hemmamatchen mot Juventus förra året, men får spela returmatchen den 21 juli.).

huvudpartners

officiella partners