Erik Andersson: ”Börjar närma mig comeback”

Publicerad 17 mars 2017 i Nyheter

I början av augusti förra året ådrog sig Erik Andersson en korsbandsskada under en träning med Trelleborgs FF, dit han då var utlånad. Nu, drygt sju månader senare, börjar han se ljuset i tunneln i sin rehabiliteringsprocess.

Malmö FF befinner sig just nu på träningsläger i spanska Marbella. Träningarna på lägret har präglats av hög intensitet och mycket energi – och ett glädjande inslag har varit att Erik Andersson börjat delta i allt fler övningar med resten av laget.

– Jag har egentligen varit med på alla övningar som inte involverar någon kroppskontakt för jag får fortfarande inte lov att bli tacklad. Men jag håller på att bygga upp den delen med Ben (Rosen). Vi kör en del övningar där han tacklar mig i ryggen när jag är beredd. Så det börjar närma sig, det gör det, säger Erik Andersson.   

Han kom till Malmö FF som 17-åring inför säsongen 2015 från Landskrona BoIS. Än så länge har det inte blivit några allsvenska minuter i den himmelsblå tröjan, men förra året hann han med att göra 16 matcher för Trelleborgs FF i Superettan. Det var också under tiden i TFF som olyckan var framme i augusti i samband med ett träningspass.

– Jag trodde inte att det skulle vara korsbandet. När jag fick beskedet grävde jag ner mig i en dag. Ville inte snacka med någon. Men sen efter det så har jag ändå försökt fokusera framåt och bara tänka att om sex till nio månader får jag spela igen, säger han.

Under sin rehabilitering har han fått stor hjälp av MFF:s medicinska team och har hela tiden känt att han har haft rätt förutsättningar för att närma sig ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

Pär Herbertsson var den som genomförde operationen i Erik Anderssons knä och längre fram i rehabiliteringsprocessen har han fått hjälp av Jesper Robertsson, Alexander Nilsson och Ben Rosen.

– Det är väl de fyra och deras kunskap som har gjort att jag har kunnat komma tillbaka rätt så snabbt. Jag hade mest ”Jeppe” (Jesper Robertsson) i början, det var innan han kom hit till klubben på heltid. Jag var på Kulan och körde med honom hela tiden. Han har hjälpt mig extremt mycket, säger Erik Andersson.

Men Erik Andersson är noga med att betona att han inte har bråttom tillbaka och att det kommer dröja innan han är tillbaka i fullt slag.

– Först och främst vill jag bara bli frisk. Målet är att bli helt skadefri och hålla mig skadefri hela säsongen. Jag vill bara kunna spela fotboll igen och ha kul. Sedan kommer allting annat efter det.

huvudpartners

officiella partners