Eric Larsson: ”Vi kontrollerar matchen”

Publicerad 16 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Från början var han tänkt som ersättare men Eric Larsson fick snabbt snöra på sig skorna och starta bortamatchen mot Östersunds FK. Till slut blev det 90 minuter för Eric och en stabil seger efter en stark andra halvlek.

Först och främst – skön seger med tre mål framåt och en nolla bakåt. Vad säger du om prestationen?

– Första halvlek är kanske ingen höjdare. Jag tycker vi är lite för utspridda och spelar bort bollen för enkelt. Det var såklart skönt att få den där straffen så vi kunde gå in i halvtid med en ledning, men vi kände att det fanns mer att hämta.

– Sen höjde Jon rösten lite i halvtid, vi kommer ut som ett nytt lag och trycker gasen i botten direkt. Bra med två snabba mål i början av andra och sen har vi god kontroll på det och kan spela av matchen. Kunde kanske blivit något mer mål men vi kontrollerar matchen fullständigt i andra halvlek.

Vi håller nollan också, är det lite extra skönt för dig som försvarare?

– Ja, såklart. De skapar väl inte så mycket på oss men Johan får göra ett par bra räddningar ändå. Att hålla nollan ger alltid självförtroende och bra känsla inför kommande matcher.

Du skulle egentligen börjat på bänken idag men fick ersätta Anel som tvingades utgå med en skada, hur kändes det för egen del?

– Man vill alltid starta, självfallet, men när Anel fick en liten känning så var det bara att köra en snabb uppvärmning och gå in och köra. Även om man börjar vid sidan så måste man vara redo om det behövs.

Om bara ett par dagar väntar ny match mot Chelsea. Hur är känslan inför Champions League i veckan?

– Det blir in och köra lite recovery imorgon och sen fokusera på Chelsea. Det blir en rolig match. Alltid något extra att möta lag med så pass hög kvalitet så vi ser det som en inspirerande uppgift.

Det var 52 MFF:are på plats idag för årets längsta bortaresa – fint med lite himmelsblått på läktaren även i Jämtland!

– Ja, verkligen! Det betyder mycket att ett gäng hängivna MFF:are åker så långt för att stötta oss. Det ger mycket energi för oss spelare och då är det extra kul att kunna leverera tre poäng också. Då blir hemresan för de som åkt upp lite enklare!

huvudpartners

officiella partners