Eric Larsson inför söndagens match

Publicerad 07 november 2020 i Herr,Nyheter

Sånär som på en halv halvlek har Eric Larsson spelat samtliga minuter i årets allsvenska. Ytterbacken känner sig bättre tränad än någonsin och önskar nu att pojkdrömmen går i uppfyllelse.

I ett hektiskt och tajt matchande är Eric Larsson en av de spelare som spelat absolut mest i Allsvenskan 2020. Det intensiva spelschemat passar ytterbacken som bara känner sig bättre och bättre.

– Jag känner mig pigg och fräsch i både huvud och ben. Vi gick långt i Svenska cupen och långt i EL-kvalet så jo det har blivit väldigt många matcher på kort tid. Men det är ju det som är roligt.

Högerbacken skrev på för Malmö FF den 9 november 2017. Nästan på dagen tre år senare kan han uppfylla en pojkdröm.

–  Jag kom till Malmö FF för att jag ville vinna. Vi var väldigt nära förra året så nu vill vi inget annat än att vinna det här guldet. Vi har satt oss i en väldigt bra sitts och personligen skulle det vara väldigt stort och få vinna en titel. Det skulle vara en pojkdröm som gick i uppfyllelse.  

Det är en harmonisk Eric som kliver av gräsmattan dagen före Siriusmatchen. Samtidigt som han är inne i sin mest trivsamma period som fotbollsspelare trivs han just nu också väldigt bra med livet utanför fotbollsplanen.

– Mår människan bra så mår fotbollsspelaren bra och just nu mår människan Eric väldigt bra. Jag trivs otroligt bra här i Malmö, både i staden och i MFF. Jag känner att jag tagit stora kliv i utvecklingen sedan jag lämnade Sundsvall och började här men jag saknar ju något som jag förhoppningsvis inte kommer sakna längre imorgon, säger Eric Larsson.  

Det har blivit många stora matcher, både i Europa och i Allsvenskan. När det under de senaste säsongerna roterats en hel del i backlinjen har Eric Larsson varit länken. Inför söndagens match mot Sirius känner sig högerbacken fullt trygg i sin roll, när han ställs mot en av seriens poäng starkaste spelare, Stefano Vecchia.

– De har många offensivt skickliga spelare som vi måste se upp med. Samtidigt öppnar det upp för oss att ställa om snabbt och det är något jag tycker vi blivit mycket bättre på. Och jag gillar ju när det finns yta att löpa på framåt i banan så jag tror att deras styrkor i slutändan kan vara till vår fördel.

huvudpartners

officiella partners