Eric Larsson fortsätter att kämpa för mäns hälsa

Publicerad 18 november 2021 i Herr,Nyheter

Den är tillbaka! Eric Larssons mustasch blir fylligare och fylligare och fortsätter att belysa en viktig kamp för mäns hälsa.
– Det är fantastiskt kul att se hur många som vill vara med och göra skillnad.  

Eric Larsson firar segern mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

Det är november. För Eric Larsson innebär det att mustaschen är tillbaka. Sedan 2015 har högerbacken tagit kampen för mäns hälsa. Men det är först nu de senaste åren som hans accessoar på överläppen blivit ett givet inslag under hösten och slutspurten av Allsvenskan.

– I början jobbade jag inte direkt för att samla in pengar. Det är väl först nu de senaste två åren som jag jobbat mer aktivt och det har verkligen gett resultat. Mustaschen får växa och donationerna trillar in. Det är fantastiskt kul att se hur många som vill vara med och bidra och göra skillnad, säger Eric.

Under åren har MFF-backens insamling genererat över 100 000 kronor till The Movember Foundation. Under årets kamp är han däremot ensam i laget om att vara mustaschprydd.

– Ja från början var vi ett helt gäng spelare som odlade och pushade varandra till att få fram den finaste mustaschen, eller ja – den minst fula var det nog snarare. Men nu är det ju bara jag kvar, bland spelarna i alla fall. Möller, vår materialare, och vår fystränare Jamie försöker också odla fram nåt.

– Där finns ju ett antal i laget med god skäggväxt som absolut skulle kunna vara med men de är väl för fåfänga kanske. Skämt åsido, killarna är fantastiska de skänker pengar till min insamling så de bidrar verkligen.

Donera och var med och tävla

Genom att donera minst 50 kronor till Erics insamling är man även med och tävlar om att vinna matchanvända tröjor och fotbollskor.

– Det är klart att de som donerar pengar ska få någonting tillbaka. Alla har samma chans att vinna något och jag brukar livesända lottdragningarna på min Instagram. Så om du inte redan följer mig så gör det, så gör vi skillnad för mäns hälsa tillsammans.

Följ Eric Larssons insamling till förmån för Mustaschkampen här.
Varje bidrag gör skillnad.

Du kan också läsa mer om The Movember Foundation här.

huvudpartners

officiella partners