Erdal spelade mot sina landslagskamrater

Publicerad 12 november 2015 i Nyheter

Det blev en speciell match för Erdal Rakip och Pa Konate när Malmö FF träningssparrade mot det svenska U21-landslaget. De bägge MFF-spelarna startade i träningsmatchen som slutade 0-0 inne på Malmö Stadion.

– Det var kul att få spela mot min landslagskamrater. Båda lagen var bra på att rulla runt bollen och det kändes som att de hade ett större bollinnehav fast det var vi som skapade de heta målchanserna. Två duktiga lag som möttes helt enkelt, jag tror att det var en rolig match för publiken, säger Erdal Rakip.

Malmö FF och U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson hade kommit överens om att låta Erdal Rakip och Pa Konate stanna kvar i Malmö för att ladda upp med MFF inför Champions League-matchen mot PSG, istället för att åka med U21-landslaget och spela mot Georgien.

Nu är det två veckor fram till matchen mot PSG, hur gör du för att hålla igång?
– 
Jag har varit igång och tränat hela tiden, match senast mot Götene och idag mot U21-landslaget – förvisso var matchen bara två gånger 35 minuter men det var skönt att spela hela matchen, säger Erdal.

Är du rädd för att ni ska tappa tempo nu när Allsvenskan är slut?
– Nej. Vi hade bra tempo idag och vi kommer träna på fram till matchen mot Paris. För egen del kommer jag inte att trappa ner utan köra på som vanligt. Vila kan jag göra när jag slutat spela fotboll.

huvudpartners

officiella partners