Erdal Rakip har nu skrivit lärlingskontrakt med MFF

Publicerad 23 juli 2013

Det som länge varit en muntlig överenskommelse blev idag 100% bekräftat när Erdal Rakips lärlingskontrakt skrevs på.

Efter sin allsvenskadebut mot Brommapojkarna var det många som pratade om Malmö FFs unga och duktiga, Erdal Rakip. Några veckor senare kom det ut att mittfältstalangen fått lärlingskontrakt – ett kontrakt som skrevs på först idag.

– Vi får väl tillskriva det att Erdals familj har varit på semester och då han inte hunnit fylla 18 år så behövde vi målsmans underskrift. Men vi har hela tiden varit överens och när vi gick ut och sa att det var klart i juni så hade vi en muntlig överenskommelse och väntade bara på att få signaturerna på plats, berättar Malmö FFs sportchef  Per Ågren och fortsätter:

-Erdal får ett lärlingskontrakt för att han har visat upp fina kvalitéer och tagit många steg fram i sin utveckling. Trots sin unga ålder är han mogen i sitt spel och vi vill ge honom de bästa träningsmöjligheterna för att få honom att blomma ännu mer. Detta blir vår sjätte ungdomsspelare, bara i år, som får ett lärlingskontrakt vilket är ett bevis på att vår ungdomsavdelning gör ett fantastiskt jobb. Vi är både stolta och glada över det arbete som de lägger ner. Vi har alltid en blick riktad mot dem för att kunna dra nytta av allt som de producerar – för där finns fler spelare att hämta.

Malmö FFs ungdomsansvarig, Mats Engqvist har hela tiden varit övertygad om att Erdal Rakip skulle nå A-laget på grund av sin spelstil där han enligt Mats balansera upp fin teknik och finess med ett hårt närkampsspel, eller som Mats skulle sagt: ”Erdal är ett hälsosamt svin”. Ett smeknamn som får Erdal Rakip att dra på smilbanden

– Jag tycker det har gått väldigt bra sen jag blev uppflyttad till A-laget. Träningarna är roliga och jag känner att jag utvecklas så jag är väldigt nöjd. Jag blev själv förvånad att jag fick starta mot BP men känner att jag gjorde en bra insats. Jag vann mycket boll i den första halvleken och en del i andra. Men min spelstil är lite tuffare och tyckte att jag fick visa det, berättar Erdal Rakip.