En tung söndagskväll på Eleda Stadion

Publicerad 03 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Det var en stor ljudkuliss av taggade supportrar som mötte Malmö FF när de klev ut till en utsåld Eleda Stadion. Trots ett massivt stöd och ett stort bollinnehav räckte inte energin till några poäng när Mjällby klev av planen som vinnare efter matchens enda mål.

NYCKELHÄNDELSER

3′ Mjällby får matchens första målchans som tvingar Johan Dahlin till en fin räddning på en nick som når ner mot hans högra stolpe.

14′ En fin kombination mellan Rakip och Colak leder oss in i offensivt straffområde. Colak hittar vidare till AC som på ett tillslag försöker placera in bollen i bortre målgaveln men avslutet går utanför.

15′ Gästerna tar ledningen när en boll studsar ner framför Johan Dahlin. Mamudo Moro är sist på bollen.

45′ AC vänder runt och skjuter från distans. MAIF-målvakten lyckas inte hålla bollen utan släpper en retur som går i mål men det vinkas av för offside.

50′ Återigen ett snabbt kombinationsspel mellan AC och Colak. Den sistnämnde får läget och drar iväg ett hårt avslut som målvakten räddar.

57′ Rakip lägger upp bollen till Peña som skjuter från straffområdeslinjen. Ett hårt och välplacerat avslut som tvingar Mjällbys målvakt till en jätteräddning.

71′ Från vänsterkanten hittar Veljko in bollen i straffområdet med ett fint inlägg. Både Colak och Abubakari stormar mot bollen som går mot främre stolpen. Malik får pannan på bollen som smiter utanför.

MÅL

MFF:

MAIF: Mamudo Moro (15′)

VARNINGAR

MFF: Sergio Peña (24′), Anders Christiansen (80′), Anel Ahmedhodzic (90′)

MAIF: Kadir Hodzic (38′), Carlos Gracia (59′)

jon dahl tomassons tankar efter matchen

– Det var en dröm att ha tillbaka våra supportrar på arenan men resultatet ikväll var rena mardrömmen. Och för det kan vi bara be om ursäkt.

– För det andra så är det obegripligt att vi inte lyckas göra mål på några av våra chanser. Mjällby är duktiga på att försvara sig men vi skapar tillräckligt många vassa chanser för att . Den här landslagssamlingen kommer lägligt för oss. Vi är i behov av att ladda om batterierna och komma tillbaka både friska och starkare.

– Vi spelar flest matcher av alla lag i Sverige och det tar så klart krafter. Men vi är Malmö FF, vi strävar alltid efter att göra det omöjliga. Vi är i Champions League och vi är fortfarande med och spelar om SM-guldet, även om vi inte tar poäng idag.

laguppställning

Johan Dahlin
Eric Larsson, Lasse Nielsen, Anel Ahmedhodzic, Martin Olsson (Björkqvist 90′)
Jo Inge Berget (Abubakari 66′), Erdal Rakip, Sergio Peña (Nalic 66′), Anders Christiansen, Veljko Birmancevic
Antonio Colak

Ersättare: Diawara, Eile, Lindman, Nalic (66′), Björkqvist (90′), Nanasi, Abubakari (66′)

huvudpartners

officiella partners