En trotjänare lämnar Malmö FF

Publicerad 16 augusti 2006

En trotjänare lämnar Malmö FF. Hasse Mattisson kommer framöver att representera Halmstads BK. Övergången träder i kraft med omedelbar verkan. När en spelare som Hasse Mattisson, som har visat lojalitet mot Malmö FF under elva år, efter lång och trogen tjänst väljer att lämna klubben ställer Malmö FF inte något krav på övergångssumma.

Bakgrunden till övergången är att Hasse Mattissons kontrakt går ut efter innevarande säsong. Från Malmö FF:s sida ser vi Hasse Mattisson som en viktig resurs i klubben framöver. Vi har därför tidigare under året inlett diskussioner om tänkbara framtida roller när spelarkarriären är över och dessa diskussioner påverkas inte av klubbskiftet. Själv vill Hasse Mattisson helst spela på så hög nivå som möjligt ytterligare något år och det är mot den bakgrunden han väljer att ta steget till en annan klubb där möjligheten till speltid är större.

Det är alltid tråkigt när en lojal trotjänare som Hasse Mattisson lämnar, men när han själv kommer fram till att ett klubbyte är rätt för honom lägger vi givetvis inga hinder i vägen. Han har varit en betydelsefull kämpe under alla sina år i Malmö FF. Han har varit i klubben under en period som har bjudit både på med- och motgångar och därför känns det extra skönt att han fick kröna karriären med SM-guldet 2004. Med sitt uppoffrande och osjälviska spel har han många gånger varit en avgörande faktor på mittfältet.

Vi tackar Hasse Mattisson för alla fina insatser genom åren, både på och utanför planen. Vi önskar honom lycka till under de avslutande åren i fotbollskarriären och hoppas att så småningom på nytt få se honom i föreningen i en ny roll. På återseende!