En poäng i Norrköping efter sent baklängesmål

Publicerad 20 september 2020 i Herr,Nyheter

Franz Brorsson skickade in ledningsmålet efter 51 minuter, men i den sista ordinarie spelminuten kvitterade hemmalaget till slutresultatet 1-1.

Den första halvleken blev ett tillknäppt ställningskrig mellan två lag som inte bjöd på mycket bakåt. Enda undantaget skedde i den 13:e minuten när Erdal Rakip tappade boll långt ner på egen planhalva och Simon Thern snappade åt sig ett friläge, men Marko Johansson kom ut och avvärjde.

Matchens målnolla skulle komma att spricka strax efter pausvilan. MFF svarade för ett drömanfall när Ola Toivonen bröstade ner till Isaac Kiese Thelin som avlossade på volley i straffområdet – i stolpen. Situationen mynnade ut i en hörna som galant skarvades i mål av mittbacken Franz Brorsson.

Efter ledningsmålet registrerades inga större målchanser, utan ett kompakt och hårt jobbande bortalag såg ut att ha koll på motspelarna i vitt. I Norrköpings kvitteringsjakt var melodin att flytta upp mittbacken Rasmus Lauritsen och lyfta in långbollar i straffområdet, men Marko Johansson stod pall och tog hand om det mesta.

Men i matchens sista ordinarie spelminut fick IFK Norrköping en hörna som till skillnad från tidigare inlägg slogs relativt lågt mot första ytan. Efter lite oreda damp bollen ner framför Alexander Fransson som förvaltade läget och satte bollen i nät. En matchavslutning som naturligtvis ger en bitter eftersmak i den allsvenska toppstriden, även om vi tar med oss en poäng hem till Malmö.

Nästa uppgift väntar på torsdag: NK Lokomotiva Zagreb hemma i Europakvalet.

Jon Dahl Tomasson efter matchen:

– Norrköping är en svår plats att komma till och vi är fem minuter från att göra en näst intill perfekt match. Jag är nöjd med killarnas insats generellt efter en tuff resa till Ungern i torsdags.

– Vi löste matchplanen taktiskt som vi skulle och spelade ganska bra längs vägen. Det var inte många målchanser och vi är förstås superbesvikna över resultatet när de kvitterar så sent.

– Vi behöver bli bättre på att lösa situationer som den vid målet i slutet, inget tvivel om det. Det är väldigt många spelare inne i boxen på hörnan, men vi ska uppträda annorlunda där och det får vi lära oss av.