En optimal uppladdning!

Publicerad 13 augusti 2011

Hemsidan ställde några frågor till sportchef Per Ågren gällande uppladdningen inför morgondagens match. Alla ser fram emot matchen som man anser är en optimal uppladdning inför onsdagens match i Zagreb.

Dina tankar om matchen?
– Vi har hört att några tyckt att den här matchen inte ligger perfekt i tiden uppladdningsmässigt men enligt mig kan vi inte ha en bättre uppladdning.
Alternativet hade varit en två- eller tredagars resa till Gävle för en tävlingsmatch borta på konstgräs och en match som vi till varje pris vill och måste vinna. Nu får vi istället en fantastisk inramning och en match som vi vill men inte måste vinna, en match där vi kan göra precis de byten vi vill göra och när vi vill för att på bästa sätt förbereda oss så att spelarna får de minuter i kroppen som de behöver inför den oerhört viktiga matchen på onsdag. Det är optimalt.

Spelarnas tankar inför matchen
– Tror alla tycker det är oerhört inspirerande . Det ger energi och en förnimmelse om vad som väntar på onsdag genom att möta ett världslag som Milan och det bolltempo de kommer att kunna sätta upp. Det blir på många sätt en bättre uppladdning.

Vilken typ av match blir det?
– Jag tror det blir en härlig inramning som ger energi och jag tror att vi kommer att starta med bästa möjliga manskap och alla vill visa att man duger till på den här nivån. Hoppas att det blir högt tempo men ändå vänskapligt. Alla vill säkert vinna men inte till vilket pris som helst. Serie A börjar ju om tio dagar så de måste börja skruva upp tempot och intensiteten och visa att man vill vara med i startelvan. Tror ändå att det blir en bra match för publiken på plats och de miljoner som der den på TV.

Många byten?
– Det kommer att ske byten med start i andra halvlek och hoppas att alla har förståelse för detta. För vår del med tanke på onsdagsmatchen naturligtvis. Publiken får därmed också chansen att se en del av våra unga duktiga spelare också