En lägesrapport från Malmö FF

Publicerad 03 april 2020 i Nyheter

Hela världen befinner sig i en tid av osäkerhet, ovisshet och bedrövelse till följd av coronavirusets spridning och våra tankar är med alla drabbade. Under de svåra omständigheterna som råder fortsätter Malmö FF:s krisgrupp att träffas kontinuerligt, utvärdera situationen och fatta beslut om nödvändiga åtgärder för att trygga föreningens verksamhet och välmående på kort och lång sikt.

Malmö FF:s ekonomi är i grunden stark men coronakrisen har påverkat och fortsätter att påverka vår verksamhet avsevärt. Vi måste räkna med betydande negativa konsekvenser på vår ekonomi och vidtar därför åtgärder för att se till att vi kan fortsätta vår framgångsrika resa mot att både vara ledande i Norden och etablerade i Europa.

I början av veckan tog Malmö FF beslut om att använda sig av de stödåtgärder som erbjuds av den svenska staten. De innebär lägre arbetsgivaravgifter och korttidspermitteringar på upp till 60 procent, som infördes från den 1 april för stora delar av organisationen. Beslutet gäller tills vidare, men kan omvärderas om förutsättningarna i vår omvärld förändras. För att säkerställa Malmö FF:s framtid på sikt har även ett allmänt kostnadsbesparingsprogram initierats. Vi förbereder oss för den tid då krisen är över och då vi med full kraft kan sätta igång aktiviteterna igen.

Många av våra verksamheter är fortfarande igång, till exempel på dam- och ungdomssidan där träningar bedrivs. På måndag återgår vårt herrlag i träning efter två veckors semester. Men situationen kan förändras med kort varsel och vi håller oss naturligtvis uppdaterade med regeringens och myndigheternas nya beslut och rekommendationer.

Vi prioriterar MFF i samhället som i dessa svåra tider till stor del fokuserar på att hjälpa individer och organisationer som påverkats av coronapandemin. Bland annat ställer vi upp med volontärtimmar till Skåne Stadsmission som befinner sig i en akut situation. Personal från Malmö FF hjälper till att packa matkassar och leverera mat och handsprit till hemlösa, äldre och andra utsatta. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

Tack till alla medlemmar, partners och supportrar för att ni sluter upp och hjälps åt. Låt oss fortsätta stå starka i MFF-familjen och ta hand om varandra!

huvudpartners

officiella partners