En inblick i Malmö FF:s valberedning

Publicerad 14 december 2020 i Herr,Nyheter

Tiden innan jul är hektisk för många, inte minst för valberedningen i Malmö FF. Här ges vi en inblick i vad de egentligen gör och vad deras arbete innebär.

I en medlemsklubb som Malmö FF väljer årsmötet den valberedning som ska verka under det kommande verksamhetsåret – tre ledamöter, varav en ordförande, samt en suppleant. Under året träffas de cirka 15-20 gånger – intervjuar ordförande, vd, samtliga ledamöter, nominerade kandidater och andra intressenter, till exempel MFF Support. Utöver det så ses man för många diskussioner – vad handlar de om?

Valberedningens nyaste medlem, Anna Storåkers, berättar lite kort om arbetet:

”Vi har hittills i år hunnit med väldigt mycket av det som ska uträttas; Utvärdera hur styrelsearbetet fungerar, styrelsens sammansättning, nomineringar, framtidsfrågor av vikt för styrelsen och hur den på bästa sätt kan utveckla klubben enligt de uppsatta målen. Det känns genuint som att vi har en riktigt bra överblick och insyn kring dagsläget, vilket gör att vi kan göra vårt jobb optimalt inför årsmötet.

Nu är vi inne i den kanske mest intensiva fasen där vi sakta börjar skissa fram ett förslag till medlemmarna för nästa år. Det kommer in en del nomineringar internt och externt, och det är mycket som ska vägas in: mångfaldsperspektivet kring bakgrund, erfarenhet och kompetens. Styrelsen ska spegla klubben, dess medlemmar och publik, och de som sitter där ska kunna hantera en komplex och professionell verksamhet med tillhörande ekonomi, finansiering, partners, varumärkesbygge, säkerhet och övrig utveckling.

Alla behöver inte kunna allt, men tillsammans ska de kunna det, lite enkelt uttryckt. Därför tittar vi på kandidater med olika nätverk, olika typer av ledare, olika ingångar i fotbollen, olika personlighetstyper – men endast kandidater beredda att göra en stark, klok och brinnande insats för Malmö FF.”

Är du nyfiken på valberedningens arbete och vill veta mer? Du har alltid en möjlighet att nominera lämpliga kandidater till vår styrelse så tar valberedningen med detta löpande i sitt arbete. Valberedningen läser och svarar på alla inkomna mejl och brev – hör av dig!

Valberedning 2020: Jörgen Svensson (ordförande) / Pehr Andersson (ledamot) / Ingemar Erlandsson (ledamot) / Anna Storåkers (suppleant)

Malmö Fotbollförening
Att: Jörgen Svensson
Eric Perssons väg 31
Box 19067
200 73 Malmö
E-post: jorgen.svensson@mff.se

huvudpartners

officiella partners