En avskedshälsning från Pa Konate

Publicerad 27 juli 2017 i Nyheter

Pa Konate lämnar Malmö FF för spel i italienska SPAL. Här är hans hälsning till alla som följt och arbetat med honom under hans många år i föreningen.

När jag var fyra år började jag i MFF:s fotbollsskola. Det var skoj att få sparka på en boll och vara en del av Malmö FF. Jag växte upp på Stadionområdet och då är det en stor grej att representera MFF, även när man var så liten. Närheten till klubben har betytt mycket för mig och påverkade mig redan innan jag började spela fotboll.

I MFF:s ungdomslag har jag fått arbeta med fantastiska tränare som haft en stor del i att göra mig till den fotbollsspelare jag är idag. Jag har fått en jättefin utbildning och haft stor nytta av att få komma ut på turneringar i Europa och möta internationellt motstånd. Men det är tufft att spela i den här föreningen. Man måste jobba stenhårt. Det har gett mig jättemycket.

Jag gjorde min debut i Allsvenskan borta mot AIK 2013 och var egentligen inte alls förberedd på att få komma in. Vi var tillbakatryckta och jag kom in som vänsterytter, så jag gjorde debut på fel position. Det var nervöst men riktigt skoj. Vi vann matchen och att få göra debut i en vinst borta mot AIK var något extra. Det var längesen nu men jag minns det som igår.

Jag har vunnit tre SM-guld med MFF. Det känns som en vana. Redan när man var liten har vi alltid vunnit matcher och serier. Det finns en vinnarkultur här. Det känns naturligt att vinna. Det har jag känt ända från ungdomslagen och upp till A-laget. Och det är väldigt kul att vinna.

Något av det jag kommer ihåg starkast är Champions League-debuten borta mot Juventus. Att få starta den matchen. Inmarschen till Champions League-hymnen. Det berörde mig verkligen. Det var helt fantastiskt, nästan obeskrivligt, att få göra något sådant med MFF.

Jag vill tacka alla supportrar, alla tränare och alla lagkamrater för dessa fina år jag haft i föreningen sedan jag var fyra år gammal. Det betyder jättemycket för mig. Jag kommer att återvända till Malmö och vinna fler matcher.– Pa Konate

huvudpartners

officiella partners