En avskedshälsning från Mattias Svanberg

Publicerad 05 juli 2018 i Nyheter

Mattias Svanberg kom till Malmö FF som 13-åring och har gått hela vägen genom ungdomslagen upp till A-laget. Fem år senare, med två SM-guld på kontot, lämnar han föreningen för att fortsätta sin karriär i Italien. Här är hans avskedshälsning till alla i och kring MFF.

Det är blandade känslor eftersom Malmö FF alltid varit klubben i hjärtat för mig. Samtidigt har jag haft en dröm att spela utomlands. Det är tråkigt att lämna allt där hemma, men det känns spännande med en ny utmaning.

Jag kommer att minnas alla vinster vi har varit med om. De två gulden. Alla lagkamrater. Alla runt omkring: tränare, ledare och folk på kansliet. Men framför allt supportrarna. Vi har alltid haft fantastiskt stöd på varje match, i både med och motgång. De ger så mycket energi. Även om man alltid vill vinna så vill man ännu mer när man spelar inför alla som kommer till matchen. De betyder enormt mycket.

Jag minns förstås mitt första mål i A-laget mot Helsingborg. Det är en känsla jag aldrig kommer att glömma. Första målet. I ett derby. Det var stort. Sen mot Falkenberg där det var som att spela en hemmamatch fastän vi var bortalag. Det var stort att sätta dit ett så pass viktigt mål som det visade sig bli när vi säkrade guldet. Det blev lite samma känsla mot Djurgården förra året. Det blev ett viktigt mål i slutändan, vi kunde rycka ifrån och skapa oss en stor ledning.

Men minnet som nog sticker ut allra mest är när jag fick starta min första hemmamatch mot Hammarby. Det var gåshud att gå ut till hymnen. Det var något jag hade drömt om länge och den känslan var fantastisk.

Jag vill förstås vara kopplad till föreningen någon gång igen. Nu ska jag fokusera på nästa kapitel, men i framtiden är Malmö det enda valet i Sverige för mig.Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på vägen. Spelare, ledare och supportrar. De har betytt mycket för mig som fotbollsspelare men framför allt som person. Jag har känt stödet och kärleken från hela Malmö.

huvudpartners

officiella partners