En avskedshälsning från Jon Dahl Tomasson

Publicerad 30 december 2021 i Herr,Nyheter

Malmö FF:s huvudtränare Jon Dahl Tomasson lämnar föreningen. Här är hans avskedshälsning till alla i och runt föreningen.

Det var ett svårt beslut att ta farväl men samtidigt en bra känsla. För jag känner att jag slutar på topp med Malmö FF och lämnar klubben i en unik position.

Jag är ödmjuk, tacksam och stolt över att ha varit tränare i en av de största klubbarna i Skandinavien. Och stolt över att vi under de här två åren har skrivit nya vackra kapitel i klubbens historieböcker.

Tillsammans har vi vunnit två guld på två säsonger och vi tog oss förbi fyra andra mästarklubbar och in i Champions League. Det är en stor prestation av alla i och runt klubben.

Utöver gulden har vi med de internationella framgångarna säkrat ekonomin för framtiden och byggt ett fundament för en ny gyllene era för föreningen.

Vi har skapat en fantastisk laganda, utvecklat spelsättet till en målsökande och modern form av fotboll som kan byggas vidare på – och så har vi utvecklat unga spelare och hjälpt dem att bryta igenom.

Jag tycker mycket om klubben. Jag tycker mycket om människorna här. Och jag tycker mycket om staden och supportrarna. Bara en sak känns tråkig: de två åren med stora framgångar var fotbollsmässigt en fest, men folkfesten hade varit ännu större för oss allihop utan Covid-19. Och som jag sagt så många gånger: fotboll spelas för supportrarna. Inte minst i Malmö FF med alla passionerade och helt fantastiska supportrar.

Ett hjärtligt tack till alla er i och omkring klubben för två oförglömliga år.

Jon Dahl Tomasson

huvudpartners

officiella partners