En avskedshälsning från Anton Tinnerholm

Publicerad 03 november 2017 i Nyheter

Anton Tinnerholm lämnar Malmö FF vid kontraktets slut den 31 december. Här är hans avskedshälsning till alla i och runt föreningen.

Jag kom till Malmö utan en aning om vad som egentligen väntade. Kastades rakt in i en guldstrid och ett Europaspel. En sak var tydlig från början, VINN! Varje match, tre poäng. En mentalitet som kanske inte låter så ovanlig men man fick snabbt lära sig att i Malmö är det inga tomma ord, det är vardag.

En viktig del för mig efter alla dessa segrar är att känslan efteråt inte ska vara lättnad, utan redig jäkla glädje som vi östgötar säger. 

Jag minns min första vecka i föreningen när Daniel Andersson tog med mig på en fotbollsskola i Höllviken. Varken spelare eller ledare förstod vem killen bredvid Malmös sportchef var. Knattarna fattade verkligen inte vad dom skulle med min autograf till men jag hoppas dom värderar den högre idag.

Under mina 3,5 år här har jag sedan fått uppleva det mesta som går inom svensk fotboll. Men vad jag tar med mig mest från min tid i Malmö är den kärlek jag fått från folket kring laget och dess supportrar. Särskilt den uppskattning jag fick efter Elfsborgsmatchen. Från spelare, ledare, funktionärer till alla former av MFF:are. Något jag alltid kommer bära med mig. Särskilt eftersom det verkade som att alla unnade mig detta.

Vidare vill jag tacka de guldtränare jag fått förmånen att jobba med. Åge Hareide, Allan Kuhn och Magnus Pehrsson. Tack till alla fantastiska spelare för den sammanhållning som är unik, till staben runt laget som ger de bästa förutsättningarna till oss spelare, till all personal på kontoret och sist men absolut inte minst alla MFF:are där ute för all kärlek genom åren.

Vi ses, framåt Malmö!

Anton Tinnerholm

Avtackning
Anton Tinnerholm är avstängd i säsongens sista match på söndag men kommer givetvis vara på plats för att ta emot guldmedaljen och ta farväl av alla MFF:are.

Malmö FF – BK Häcken
Swedbank Stadion
Söndag 5 november 15:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners