Emma 3,5 år blev medlem 7 703

Publicerad 15 april 2020 i Dam,Herr,Nyheter

Tillsammans har vi slagit vår gamla rekordnotering. Familjen Wretström Gyftopoulou är några av de över 250 personerna som tecknat ett medlemskap som gjort att vi nu är större än någonsin. Emma på 3,5 år blev vår historiska medlem.

På en vecka har antalet medlemmar i Malmö FF ökat med över 250 personer. Vi hälsar alla nya medlemmar varmt välkomna till föreningen.

Några av de som bestämde sig för att teckna ett medlemskap var familjen Wretström Gyftopoulou där dottern Emma på 3,5 år kom att bli medlem nummer 7 703 som gjorde att vi under onsdagen slog det tidigare rekordet.

– Vi har velat bli medlemmar länge och Niklas har faktiskt tjatat, berättar Emmas mamma Sofia Gyftopoulou.

Niklas Wretström är alltså Emmas pappa och även sonen Alexander som är sju år har blivit medlem.

– Malmö FF är ju den största delen av vårt liv, det är ju för Malmö FF hela familjen lever, säger Niklas.

Tillsammans har Sofia och Niklas de haft årskort i flera år men när Emma föddes blev situationen en annan.

– Allt är Emmas fel, skrattar Niklas och fortsätter: Efter Emma blev det svårare för oss att skaffa barnvakt så då bestämde vi oss för att nöja oss med ett årskort och dela på det.  

Mamma Sofia fyller i:

– Det är ganska tuffa förhandlingar om vem som ska gå på vilken match. Vi har vår egen matchkategori här hemma för att inte någon ska kunna fuska sig till fler stormatcher.

Gör ni sten sax påse eller hur funkar det?

– Nej, det har faktiskt gått att lösa så att vi har blivit åtminstone ganska nöjda båda två. Vi bor ganska nära Stadion så om vinden ligger rätt hör man supportrarnas sång in i lägenheten när det är match, säger Sofia.

Det går inte att ta miste på familjen Wretström Gyftopoulouds stora MFF-hjärta och kanske var det just kärleken som förde familjen till föreningen. 2007 flyttade paret ner från Linköping och på gamla Stadion växte känslorna.

– Men ingen av oss är från Linköping, det är viktigt att poängtera, säger Sofia som själv är född och uppvuxen i Grekland.

– Min pappa älskar Olympiakos så det var speciellt när vi mötte dem i Champions League. Jag blev väldigt glad när vi bestämde oss för att vi flyttade ner till Malmö så att jag kunde börja gå på fotboll igen för jag saknade att vara del av en stad med fotbollshysteri.

För Niklas var situationen en helt annan, kanske var det genom Sofia som fotbollen kom in i hans liv.

–  I unga år hatade jag all typ av sport men idag lever jag för Malmö FF. Det är så mycket mer än fotboll. All kärlek från supportrarna är fantastisk att vara en del av, säger Niklas.

Att familjen blev de medlemmarna som fick barometern att trilla över till det nya rekordet tas emot med enorm glädje.

– Ja, en intervju med Emma blir svårt men hon hälsar att hennes favoritramsa är ”Där vi är”, den sjunger hon på jämt, berättar mamma Sofia som har haft en egen metod för att få barnen att somna om kvällarna.

– Vi har alltid sjungit MFF-hymnen för barnen när dom ska gå och lägga sig, så jo det är klart att de också är lika MFF-tokiga som vi är.

I tider utan fotboll är saknaden efter Eleda Stadion stor. Men att Malmö FF nu har slagit medlemsrekord gläder familjen Wretström Gyftopoulou.

– Det är viktigt att vara med att påverka föreningens utveckling och samtidigt stötta vår klubb när allt inte är som vanligt, säger Niklas.

 – Det spelar liksom ingen roll hur världen eller vardagen ser ut, när du kommer in på Stadion så blir du glad, fyller Sofia i.

Malmö FF säger grattis till Emma som blev medlem nummer 7703.

huvudpartners

officiella partners