Emil Hallfreðsson klar för Malmö FF

Publicerad 03 januari 2006

MFF har gjort klart med den isländske landslagsmannen Emil Halfreðsson. Fram till nu har han varit knuten till Tottenham Hotspurs. Affären rör sig om ett lån under säsongen 2006 med möjlighet för Malmö FF att köpa loss honom.

Emil Halfreðsson är en vänsterfotad offensiv yttermittfältare. Han är snabb med bra inlägg och är bra på att göra sig spelbar ute på kanten och kommer därigenom med i spelet mycket.

Emil Halfreðsson debuterade som 17-åring i isländska ligan för FH Hafnarfjörður och var med att vinna ligan 2004. Han har spelat 43 A-matcher och gjort 11 mål för sin moderklubb. Han värvades, i konkurrens med Feyenoord, till Tottenham Hotspurs 1 januari i år och har gjort bra ifrån sig i reservlaget. Han betecknas på deras hemsida som en spelare som står på gränsen till A-laget. Emil Hallfreðsson har deltagit i en A-landskamp samt de senaste elva U21-landskamperna för Island och har gjort två mål. Han ansluter till truppen lagom till träningslägret i Sydafrika.

Bengt Madsen
”Truppen har saknat en naturlig vänsterfotad yttermittfältare och därför är vi glada över att kunna presentera Islands mest lovande U21-spelare på den positionen i Malmö FF.

Sören Åkeby
”Jag har aldrig träffat en isländsk fotbollsspelare som inte haft bra karaktär och Emil är inget undantag. Han har snabbhet och en fantastisk vänsterfot. Jag är glad att klubben lyckats knyta honom till sig.”

Hasse Borg
”Emil är en spelartyp vi varit på jakt efter. Han kombinerar snabbhet och styrka med bra teknik.”

Fakta
Emil Hallfreðsson, född 29 juni 1984
Tidigare klubbar: FH Hafnarfjörður, Island -2004, Tottenham Hotspurs, England 2005
Position: Mittfältare
Debut i isländska ligan: 9 juni 2002 mot Grindavik.
Meriter: 1 A-landskamp, 11 U21-landskamper, 3 U19-landskamper, 7 U17-landskamper, isländsk mästare 2004