Elin Björklund inför helgens bortamatch

Publicerad 20 augusti 2021 i Dam,Nyheter

I Skånelaget blev hon omskolad till försvarare. Nu trivs Elin Björklund bättre än någonsin i backlinjen där hennes inläggsfot serverar lagkamraterna till mål, match efter match.

Elin Björklund under hemmamatchen mot Husie IF.

Det var ett MFF som inte var helt nöjda efter förra helgens hemmaseger mot Husie IF. Det trots att det stod 11–1 på resultattavlan när slutsignalen ekade i betongen över Malmö Stadion.

– Nej vi var väl inte helt nöjda med vårt passningsspel. Vi slarvade och gav bort enkla bollar och kom inte upp i den intensiteten som vi vill och har varit väldigt duktiga på att hålla matcherna igenom under den här säsongen, säger Elin Björklund.

Efter tio nollor i fjol så kom det första insläppta målet i seriespelet, sju matcher in i årets säsong.

– Vi är ett lag som vill anfalla med mycket folk och som vill involvera mycket folk i vårt anfallsspel. En konsekvens av det kommer alltid vara att man släpper till en och annan kontring. Visst, jag tror säkert några av oss i laget känner att det hade varit roligt att även gå genom division 3 med noll insläppta mål men det är ingenting som tagit energi från oss. För några kanske det till och med var skönt att få den där nollan spräckt, för ju längre tiden går ju större grej blir det av det, säger högerbacken.

Ute på sin kant älskar hon att utmana och fylla på i offensiven. Som tidigare yttermittfältare är det offensiva spelet något hon saknat under åren som försvarare i bland annat Damallsvenskan.

– Jag blev omskolad under ett Skåneläger sen fastnade jag där nere. Med den fotbollen vi vill spela tillåts jag följa med upp i anfallen och jag känner mig väldigt trygg i mitt offensiva spel.

Inläggsfoten har fått jobba hårt under första halvan av säsongen och från sidlinjen har MFF:s nummer 21 serverat lagkamraterna till mål match efter match. Nu på lördag, 21 augusti rullar seriespelet i division 3 sydvästra vidare med bortamatch mot Kvarnby IK med avspark klockan 14:00.

– Vi är ett lag som pushar varandra till max på varje träning och på varje match. I veckan har vi faktiskt försökt få upp det passningstempo som vi inte var helt nöjda med i hemmamatchen senast. Vi älskar alla att spela matcher så imorgon ser vi alla fram emot att gå ut och leverera en prestation vi kan vara stolta över.

huvudpartners

officiella partners