Elfte raka segern

Publicerad 17 juni 2023 i Dam,Nyheter

Säsongens elfte raka seger är ett faktum efter att vi besegrat Onsala BK på bortaplan med 6–1.

nyckelhändelser

1′ Domaren blåser igång matchen mot Onsala BK.

3′ Onsala hotar på en hörnvariant. Hörnan slås längs med marken mot straffpunkten, en spelare hoppar över samtidigt som en annan fyller på och testar avslut. Skottet är bra och Linnéa Hagberg tvingas sträcka ut.

7′ MÅL! Bollen dimper ner framför fötterna på Madeleine Hejde efter att en spelare i hemmalaget nickat hårt mot sin egen målvakt. Ytterbacken gör inga misstag och skjuter in vårt första mål i matchen.

20′ MÅL! Onsalamålvakten är chanslös när Anna Plantin i en vändning väljer att avsluta. Skottet är hårt, välplacerat och i mål. 2–0 till Malmö FF.

30′ MÅL! Malin Gunnarsson driver framåt i banan och testar skott från distans. Målvakten kastar sig åt sidan men når inte bollen som seglar in i mål.

50′ MÅL! Sarah Mellouk med mycket kyla när hon väntar ner målvakten i backen och sen enkelt rullar in vårt fjärde mål.

57′ MÅL! Malin Gunnarsson kan enkelt trycka in bollen i mål efter ett välavvägt inlägg av Julia Welin.

67′ Hemmalaget reducerar genom Linnea Eld.

80′ MÅL! Linnea Svensson nickar in 6–1 på hörna.

90′ SLUT! Vi tar säsongens elfte raka seger.

Maxim Khalil efter mathcen

Om matchen:
– Jag tycker vi har lite problem de första 10 minuterna. Framförallt i vår speluppbyggnad, sen träffar vi inte riktigt rätt i vårt presspel. Men det korrigerar vi och sen tycker jag att vi börjar ta över mer och mer. Det är helt rättvist med en stabil ledning i halvtid. Även om de försvarar sig bra och är solida så borde vi gjort något mål till.

– I andra halvlek försöker vi utnyttja deras svagheter lite mer och där tycker jag verkligen vi sårar dem. Det är egentligen konstigt att vi inte gör fler mål, vi har tre ribbor och flera bra lägen. Om det är lite oskärpa eller inte vet jag inte. Onsala gör det bra, men vi är två nummer för stora idag och gör en stabil insats. Väldigt stolt över tjejerna.

Om mentaliteten i gruppen:
– Hur vi hanterat bortaspelet den här säsongen är imponerande. Detta är en tuff bortamotståndare med bra spelare på alla positioner, flera med meriter från elitettan. Men vi dominerar och kontrollerar matchen. Vi steppar upp när vi behöver göra det och det har vi gjort i flera av seriens tuffa bortmatcher som mot Halmia och IFK Göteborg. Det är jag väldigt stolt över.