Eleda Stadion blir Bengt Madsen Stadion

Publicerad 17 november 2021 i Nyheter

Måndagen den 15 november 2021 gick Malmö FF:s hedersordförande Bengt Madsen ur tiden. För att hedra Bengt Madsens minne kommer Eleda Stadion på lördag att tillfälligt byta namn till Bengt Madsen Stadion.

Bengt blev 79 år gammal och vigde en stor del av sitt liv åt föreningen. Under nästan ett halvt sekel var Bengt Madsen en del av Malmö FF och under sina elva år som ordförande var han en av visionärerna bakom tanken att bygga en helt ny och egenägd hemmastadion. När visionen sedan förvandlades till verklighet spelade Bengt med sin driftighet, sitt kontaktnät och sitt engagemang en helt avgörande roll.

Av tacksamhet till Bengt Madsens gärning och för att hedra hans minne kommer Eleda Stadion på lördag, i samband med hemmamatchen mot BK Häcken i Allsvenskan, att tillfälligt byta namn till Bengt Madsen Stadion.

Anders Pålsson, ordförande Malmö FF

– Det känns verkligen helt rätt att under en matchdag med stor publik ändra namnet på vår stadion, för att hedra minnet av Bengt Madsen och komma ihåg den betydelse som han hade och den gärning som han gjorde för Malmö FF. Inte minst med tanke på skapandet av Eleda Stadion. Jag är säker på att Bengt hade gillat detta.

Emilie Condrup Masior, Kommunikation och Hållbarhetschef Eleda Group och Vice VD Akea

– Bengt Madsen var på så många sätt förknippad med Malmö FF och de goda saker som MFF gör och har gjort. För Eleda Group är det en självklarhet att hedra Bengts minne på det här sättet.

– Bengt Madsens gärning i Malmö FF har varit betydande. Inte minst det fantastiska arbetet Bengt gjorde gällande den nya Stadion, från vision till verklighet, samt hans betydelse vid bildandet av Nätverket som vi, Eleda, har varit och är en del av och som legat till grund för att ”himmaborgen” i dag heter Eleda Stadion.

huvudpartners

officiella partners