Eikrem: “Viktigt att få med bra känsla till nästa år”

Publicerad 25 oktober 2015 i Nyheter

Magnus Wolff Eikrem och hans känsliga passningsfot föranledde många offensiva situationer för MFF i söndagens match mot Hammarby IF. Den norske mittfältaren slog hörnsparken som gav tre himmelsblå poäng på Tele2 Arena.

Det var i den 58:e minuten som Magnus Wolff Eikrem slog en perfekt hörna från vänsterkanten som Rasmus Bengtsson nickade in i nätmaskorna. Målet var matchens enda.

– Det kändes väldigt, väldigt bra. Det var fint att se den gå in, säger Magnus Wolff Eikrem.

Matchens två halvlekar skiljde sig åt. I den första var det MFF som ångade på och i den andra var det Hammarby som försökte forcera bortalagets stabila försvar i jakten på en kvittering.

– Vi kommer in i det väldigt bra och har inlägg från båda kanterna. Men det faller på sista passningen och vi skapar kanske inte så många chanser. Det ser lite annorlunda ut i andra halvlek. Det var ju autostrada på högerkanten i första halvlek. Så det är klart att de snackade om att låsa den kanten.

Det kändes som att kvalitetsskillnaden trots allt var rätt stor idag. Håller du med om det?

– Ja. Vi var ett mycket bättre lag. Men vi kanske skulle gått för fler mål.

– Jag känner att vi har bra kontroll på matchen. Efter målet blir vi lite passiva. Det har varit så hela året. Men det viktiga är att det blir en seger och nu har vi håll på fjärdeplatsen. Det är viktigt att vi avslutar säsongen på ett bra sätt, både med allsvenskan, cupen och Champions League. Då får vi med oss en bra känsla och kan fortsätta att vinna och ta guldet nästa år.

huvudpartners

officiella partners