Efterlängtat ansiktslyft på Supportertorget + insamling till tifofonden

Publicerad 23 juni 2013

 

I en veckas tid har MFF Tifosi 96 varit igång med att måla väggen på Swedbank Stadions Supportertorg. Fredrik Magnusson ifrån MT96 hoppas att väggen ska lyfta hela Supportertorget och berättar att målningen ständigt kommer att utvecklas. Inför morgondagens match kommer även MT96 finnas vid varje ingång för att samla in pengar till framtida tifon på MFFs matcher.

Det kommer knappast undgå någon att det skett en stor förändring på Supportertorget den senaste veckan. Den stora svarta väggen mellan läktaren och Supportertorget har nu backat 255 steg på en RGB-skala och är numera vit. Det är MFFs tifogrupp, MFF Tifosi 96 som tillsammans med Malmö FF påbörjat sina första steg för att göra väggen mer välkomnande för besökarna.

– Vi har länge diskuterat olika idéer på hur man hade kunnat förändra väggen. Jag tror vi började prata om det sommaren 2009 men sen kom 2010 då vi hade tifo i varje hemmamatch och efter det har det tyvärr dykt upp nya saker som gjort att vi fått skjuta på det, berättar Fredrik Magnusson ifrån MT96 som ritat upp den slutgiltiga skissen.

– Jag vill inte gå in på detaljer än hur allting kommer att se ut. Men anledningen till att det blev just denna idén är för att den påverkar hela väggen och hela torget istället för bara bit för bit, säger Fredrik Magnusson.

Arbetet med att måla väggen påbörjades redan i februari men den kalla väderleken gjorde att färgen inte fick ordentligt fäste och arbetet sköts upp till förra veckan då sommaren kom på allvar och Malmö FF beställde hem allt material som krävdes.

Nytt arbetssätt

Med hjälp av vanliga skrubbar och svampar började MT96 att tvätta av den fem år gamla väggen (Ett arbete som tog 20 timmar) innan de kunde börja måla det första lagret med vit färg. 

– Det har nog gått snabbare än vad vi först räknade på, men det är samtidigt svårt för oss att uppskatta en tidsplan då vi aldrig gjort detta innan. Vi har målat många, många flaggor men aldrig en vägg. Det påminner väldigt mycket om att göra ett tifo men istället för att ha flaggan framför oss på marken så är det nu en stående vägg vilket ställer till det lite. Det roliga är att: trots att denna väggen känns så stor och hög så är det ändå bara en tredjedel så hög som våra läktarflaggor som täcker hela ståplats, säger Fredrik Magnusson och fortsätter:

– Jag vill också påpeka att detta är ett work in progress. En grundtanke är att väggen hela tiden ska byggas på. Även när folk tror att vi är klara med väggen så kommer det komma nya saker. Det kommer vara en vägg som hela tiden byggs på helt enkelt, säger Fredrik Magnusson.

 

Malmö FF är väldigt tacksamma över det jobb som läggs ner på att dekorera väggen på Supportertorget. Då väggen inte är färdigmålad så ber vi alla åskådare till morgondagens match att respektera det arbete som läggs ner och inte ta borta några av de markeringar som finns på väggen.

Insamling till tifofonden

”Mot Elfsborg, nu på måndag, kommer vi samla in pengar till Tifofonden för att fylla på kassan inför kommande matcher. Vi kommer befinna oss vid alla ingångar, precis som vanligt, så var redo med plånboken. Ditt stöd behövs. Skänk en slant till Tifofonden!

/MFF Tifosi 96″