Efter regn kommer sol

Publicerad 28 juli 2005

”Efter Häcken-matchen var det som om alla förståndiga människor plötsligt glömt bort hemmamatchen mot FC Köpenhamn – eller sista matchen i Royal League, då MFF lekte med Rosenborg. I förra veckan skrev Himmelrikets alltid välformulerade redaktör, signaturen Kåffe, om hur han vältrade sig i musik för att härda ut förlusten. Tacka fan för att det inte kändes bättre när han valde att lyssna på Morrissey. Den dystergöken har väl aldrig gjort någon människa glad.”

Läs ännu en krönika från Mats Weman

”Men det MFF visade på planen igår – det gjorde oss glada. Kanske var det inledningens snöpliga 0-1-mål som blev den nödvändiga tändvätskan. Det lär vi aldrig få reda på. Kanske var laget – som Tom Prahl antydde – snarare sammansvetsade och förbannade över att Lolo Chanko valt Cogne och AEK Athén före MFF den här kvällen. Det lär vi inte få reda på heller. Allt vi kan veta att om MFF spelar så här resten av Allsvenskan – dessutom utan Jari Litmanen – ja, då cyklar man hem 2005 års SM-guld.

Igår var jag inbjuden till sponsorträffen före matchen, för att prata om min senaste bok, den om när MFF gick till final i Europacupen 1979 – och för att intervjua några av de gamla hjältarna från den tiden. Efteråt satt jag och pratade med Jan-Olov Kindvall om en urusel match som MFF gjorde hemma mot Örebro hösten 1978 – förlust med 2-0 och spel under all kritik. Tre dagar senare, i matchen efter, spelade MFF 0-0 borta mot ett av Europas bästa fotbollslag – Dynamo Kiev – i Europacupen.”

Klicka här för att komma till krönikan.