Effektivt MFF överlägset i hemmadebuten

Publicerad 15 september 2020 i Dam,Nyheter

Malmö FF tog femte raka segern i Division 4 Sydvästra när Backarnas FF besegrades med hela 24–0. Emelie Erlandsson blev kvällens mesta målskytt efter att ha prickat in hela sju stycken, samtliga under den första halvleken.

Efter att ha inlett seriespelet med en rad bortamatcher fick Malmö FF i den femte omgången, av Division 4 Sydvästra, äntligen kliva ut och spela match hemma på Malmö Stadions gräsmatta. Den uppskjutna säsongen har gjort att matcherna kommer tätt och med bara två dagars vila efter helgens match stod Backarnas FF för motståndet under tisdagskvällen.

Det hindrade inte MFF från att inleda matchen i högt tempo. Redan i den andra spelminuten spräckte hemmalaget nollan när Madeleine Hejde tog vara på matchens första målchans.

MFF parkerade sig på offensiv planhalva i den ljumna septemberkvällen och med sång från läktaren kändes det för en stund som att sommaren var tillbaka. En snabb spelvändning öppnade upp gästernas försvar och i den tredje minuten kunde Emelie Erlandsson pricka in 2–0. Samma Erlandsson som bara minuter senare kunde fullborda sitt äkta hattrick genom att peta in Elin Björklunds inlägg. Men anfallaren nöjde sig inte där utan hann med att göra hela sju mål innan den första halvleken var slut. MFF gick till pausvila med en imponerande 11–0-ledning.

Malmö FF inledde den andra halvleken med att åter utnyttja planens bredd genom att komma runt på kanterna. Det tog bara 42 sekunder sen var det dags för nytt måljubel på Malmö Stadion. Trots den stora ledningen slog inte MFF av på tempot och Backarnas FF hade svårt att stå emot. Resultatet stack iväg till 24–0 och Malmö FF tog sin femte raka seger i seriespelet.