Edward Ofere förlänger med Malmö FF

Publicerad 21 oktober 2005

Idag blev det klart att Malmö FF skriver ett treårsavtal med 19-årige nigerianska framtidslöftet Edward Ofere. Klubben utnyttjar alltså den option om köp man förhandlade sig till vid utlåningen av Edward från den nigerianska klubben.

Malmö FF hade till den 15 november på sig att bestämma sig om ett köp men valde att redan idag skriva kontrakt. Edward Ofere är en mycket talangfull och utvecklingsbar spelare som redan känt på hetluften i Allsvenskan och UEFA-cupen. Han är stor och stark. En spelare som kommer med fart och kraft.

Välkommen till Malmö FF, Edward
Tack. Jag är mycket glad över kontraktet och jag är övertygad om att detta är bra för min fortsatta utveckling.

På vilket sätt?
Mitt mål har hela tiden varit att komma till Europa och spela fotboll. Nu när jag har ett kontrakt kan jag koncentrera mig helt på det sportsliga. Jag vet att det kommer att göra mig till en bättre fotbollsspelare.

Vad har du för intryck av klubben så här långt
Jag gillar klubben. Allt är bra organiserat och alla är vänliga mot mig och hjälper mig. Det tar ett tag att lära sig allt nytt men jag börjar komma ifatt. Rent fotbollsmässigt så skiljer sig afrikans fotboll en hel del från europeisk I Afrika spelar man enkelt och fysiskt medan i Europa går det mycket snabbare och jag har fått lära mig ”one touch”.

Vad har du för målsättning de närmsta tre åren
Eftersom jag är ung finns det naturligtvis en del att utveckla. Jag hoppas kunna förbättra mig kontinuerligt under de kommande åren. Som anfallare vill man naturligtvis göra många mål. Gör jag det hjälper jag dessutom klubben till framgångar. Det är viktigt för mig.

Hur har din gamla klubb och familj reagerat på att du åker till Europa för att spela?
De har bara varit positiva. Det är nästan varje afrikansk spelares dröm att få spela fotboll i Europa.

Berättat för och översatt av Patrik Jandelin