Efter danska dubbellånet: ”Kul att komma tillbaka”

Publicerad 07 juni 2021 i Herr,Nyheter

Hugo Andersson och Amel Mujanic är tillbaka igen efter den färdigspelade säsongen i danska Hobro IK. På måndagen fanns duon med på träningsplanen när MFF återsamlades efter ledigheten.

22-årige Hugo Andersson skrev på sitt säsongslånga lån med Hobro IK strax innan den danska andraligan startade i september. En månad senare anslöt 20-årige MFF-kamraten Amel Mujanic.

Innermittfältaren fick en flygande start och idel lovord när han debuterade i Hobro.

– Starten var som en raket, jag blev utsedd till ”man of the match” i både första och andra matchen. Men när det gick nedåt för laget blev det lite likadant för mig. Tränaren fick lämna och assisterande tog över, sedan tappade vi en del duktiga spelare. Men det var en lärdom att gå igenom det, säger han.

I det danska ligasystemet spelar man med en grundserie följt av slutspel och nedflyttningsserie. Efter en mittenplacering som sjua tvingades Hobro IK till negativt kval, där man räddade kontraktet i den danska andraligan.

Hugo Andersson har figurerat i mittförsvaret hela säsongen, spelat över 30 matcher och gjort hela sex mål, varav fem på nick. Sammantaget är mittbacken nöjd med sin säsong.

– Jag känner mig i gott slag. Det vill jag ta med mig in i säsongen här i MFF, att rida lite på det momentum jag är i, om man kan säga så. Jag känner att jag är uppe i varv efter att ha spelat en hel säsong i Danmark.

Publikmässigt har situationen varit annorlunda på andra sidan sundet.

– Danmark släppte på lite tidigare. Det var beräknat utifrån arenans kapacitet. Vi har kunnat ha runt 1 000. Det var jäkligt kul, speciellt eftersom man gick från 0 till 1 000 bara sådär, säger Hugo Andersson.

Hugo började i MFF som tolvåring och Amel som nioåring. De berättar att det varit nyttigt att lämna tryggheten på hemmaplan och komma till en klubb i ett annat land.

– Man lär sig hur det är att bo själv och inte ha sin familj i närheten. På planen ska du själv kunna motivera dig, du har inte alla dina nära som hjälper till och peppar på samma sätt som hemma, säger Amel Mujanic.

Nu ser de fram emot att ta för sig i hemmiljön igen.

– Som fotbollsspelare vill man spela i vilken klubb man än är i. Det har jag också som ambition nu, att konkurrera och vara redo att slåss om en plats. Får jag chansen ska jag göra allt för att prestera, säger Hugo Andersson.

huvudpartners

officiella partners