Dubbla segrar för P19

Publicerad 18 november 2019 i Nyheter

P19 imponerade i Skandinaviska Mästerskapen i helgen – laget besegrade IF Brommapojkarna och FC Midtjylland och toppar grupp B inför avgörandet i december.

Johan Rapp öppnade målskyttet mot IF Brommapojkarna.

MFF – IF Brommapojkarna 4 – 1 (3–0)
Johan Rapp (28′), Pavle Vagic (36′), Patriot Sejdiu (39′, 80′)

MFF – FC Midtjylland 3 – 0 (2–0)
Tim Prica (32′), Sebastian Nanasi (41′), Pavle Vagic (85′)

P19 gick in i Skandinaviska Mästerskapen på fredagen mot IF Brommapojkarna. Laget hade revansch att utkräva efter förlusten i höstens seriespel med 5–3.

Och revansch skulle det också bli – MFF lade i högsta växeln från start och när domaren blåste för halvtid var ställningen 3–0 till de himmelsblå efter mål av Johan Rapp, återvändande Pavle Vagic och Patriot Sejdiu. Den sistnämnde satte också 4–0 med tio minuter kvar av matchen. BP reducerade sedan i matchens slutskede och slutresultatet skrevs till 4–1.

– Vi var lite skakiga första 20, inte riktigt på tårna. När vi sen kom igång fick vi utdelning och kände att vi behärskade spelet. Vi har ett väldigt bra anfallsspel där framför allt våra ytterforwards gör det väldigt bra i den här matchen (Patriot Sejdiu och Amin Sarr), säger Roland Larsson, tränare i P19.

På söndagen väntade danska FC Midtjylland som precis som MFF vann sin första match i gruppspelet. Även här satte MFF fart i den första halvleken och gick till pausvila med en stabil ledning. Pavle Vagic gjorde sedan sitt andra mål i turneringen och spikade därmed slutresultatet till 3–0.

– Vi kontrollerar matchen rätt rejält och det var hög klass rakt igenom. Hela året har vi varit väldigt bra offensivt, nu fungerade även defensiven. Vi ska försöka spinna vidare på det här och det vore kul att avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Roland Larsson.

Efter utlåningar till Mjällby AIF och AFC Eskilstuna var Pavle Vagic tillbaka i MFF.

– Han spelade en och en halv match. Det känns bra att vi kan erbjuda honom matchtid och han är naturligtvis en tillgång i de här sammanhangen, säger Larsson.

Vid poäng mot norska SK Brann går MFF till final i Skandinaviska Mästerskapen. Finalhelgen avgörs den 6-8 december.

huvudpartners

officiella partners