Drömstarten räckte inte – förlust i Belgien

Publicerad 15 september 2022 i Herr,Nyheter

Ledning två gånger om, ändå fick Malmö FF inte med sig några poäng i bortamatchen mot Union SG. Det belgiska laget vann med 3–2.

Nyckelhändelser

Minut 1: Isaac Kiese Thelin med avsparken på Den Dreef Stadion.

Minut 6: MÅL! Jo Inge Berget vinner en nickduell på mittfältet och skarvar bollen vidare till Isaac Kiese Thelin som skarvar vidare till Marin Olsson. I djupled sticker Joseph Ceesay, som får bollen i steget. Ett klassavslut lågt vid den främre stolpen från Ceesay ger oss en drömstart på matchen. Ett anfall från skolboken.

Minut16: Det kommer en snabb replik från hemmalaget. Ett hårt inlägg från belgarnas högerkant når hela vägen fram till Christian Burgess som får pannan på bollen. Johan Dahlin är där med fingrarna på bollen men nicken är distinkt och letar sig in i mål.

Minut 27: Union SG med en frispark snett utanför MFF:s straffområde. Flera hemmaspelare blir fria vid den bortre ytan och bollen styrs i mål. Efter en längre VAR-granskning döms målet bort.

Minut 43: MFF sticker iväg i en snabb omställning. Moustafa Zeidan avancerar på vänsterkanten, ser Kiese Thelin i djupet men passningen når inte riktigt fram och hemmaförsvarare rensar ut till hörna.

Minut 57: MÅL! En bollvinst på det centrala mittfältet leder till en ny omställning. Felix Beijmo fyller på ute på sin högerkant, lägger in ett lågt inlägg längs marken till Isaac Kiese Thelin som trycker till på ett tillslag och det är himmelsblå ledning med 1–2.

Minut 69: Union SG får in kvitteringen genom ett välplacerat distansskott.

Minut 71: Bara minuten efter kvitteringen kommer Union SG till ett nytt läge.Victor Boniface trycker sig förbi MFF-försvaret och pressar in 3–2 och belgarna har vänt.

åge hareide efter matchen

– Resultatet är ju inte bra. Vi måste vara mer cyniska och agera mer rutinerat i de här matcherna för att få med oss poäng. Men sen är jag glad över att återigen se spelarnas energi och inställning. Vi behöver ta med oss tempot och intensiteten in i Allsvenskan. Det är alltid små fel som gör att motståndaren gör mål och de små misstagen straffar dig hårdare här i Europa än hemma i Allsvenskan. Och idag blir vi väldigt hårt straffade.

– Vi gör två jättefina mål tycker jag. Totalt sett skapar vi inte så mycket men vi är effektiva idag. Det första målet är egentligen helt enligt plan och där utnyttjar vi våra styrkor på bästa sätt. Vi hade ett till läge på slutet också som skulle kunna ge oss poäng med lite flyt. Det kändes som att vi blev lite mer desperata i slutskedet av matchen och vi börjar spela ut lite mer efter att Union tryckt ner oss under en period. Men vi måste ta bort de små enkla felen som straffar oss.

– Vi har fått bra energi i laget och jag är nöjd över killarnas inställning i dag. Så jag hoppas vi kan ta med oss den viljan och energin som laget visar upp idag, och har visat upp i de senaste matcherna, på söndag igen i Skånederbyt.

– Vi hoppas att vi kan bli starkare fram över. Vi har börjat få igång Oscar Lewicki och idag har vi också Sören Rieks i spel. Till de kommande matcherna hoppas jag även att vi har Anders Christiansen tillbaka. De är spelare med rutin vi behöver i deras rutin i här matcherna. De unga killarna gör det väldigt bra idag men rutin är något som är väldigt värdefullt när du spelar i Europa.

Mål

Royal Union Saint-Gilloise: Christian Burgess (16′), Teddy Teuma (69′), Victor Boniface (71′)
Malmö FF: Joseph Ceesay (6′), Isaac Kiese Thelin (57′)

Varningar

Royal Union Saint-Gilloise: Siebe Van der Heyden (88′)
Malmö FF: TEXT

Laguppställning

Johan Dahlin
Felix Beijmo, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Jonas Knudsen (Sören Rieks 46′)
Josep Ceesay (Ola Toivonen 74′), Oscar Lewicki, Moustafa Zeidan (Hugo Larsson 61′), Jo Inge Berget, Martin Olsson
Isaac Kiese Thelin

Ersättare: Ismael Diawara, Viktor Andersson, Matej Chalus, Emmanuel Lomotey, Sören Rieks (46′), Sergio Peña, Hugo Larsson (61′), Romain Gall, Patriot Sejdiu, Mohamed Buya Turay, Ola Toivonen (74′)

huvudpartners

officiella partners