Drömstart bäddade för avancemang i Europakvalet

Publicerad 27 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Det tog bara 23 sekunder sedan hade Jo Inge Berget gett Malmö FF ledningen mot MKS Cracovia i kvalet till Europa League. En drömstart som bäddade för avancemang till den andra kvalrundan.

Det Schweiziska domarteamet han knappt han sätta igång matchen innan Malmö FF gick till attack. Ett långt inkast av Jonas Knudsen bäddade för en sällan skådad drömstart och kanske ett av de snabbaste målen i MFF-historien, när Jo Inge Berget tryckte in 1–0 efter endast 23 sekunder.En chock för gästerna från Polen som fick möta ett ordentligt taggat MFF.

Den höga pressen som Jon Dahl Tomasson präntat in i lagbygget visade sig vara rätt metod även den här kvällen där ytorna ute på kanterna var stora för hemmalaget. Flera gånger om var det nära himmelsblå utdelning när Jo Inge Berget och Eric Larsson utmanade på högerkanten. Som i den 16:e minuten när Larssons inlägg längs marken landade på fötterna hos Isaac Kiese Thelin. Anfallaren sökte bortre hörnet men avslutet smet precis utanför.

Gästerna var inte ofarliga. Marcos Alvarez testade med en välslagen frispark som dundrade över Marko Johanssons ribba och den polska cupmästaren från Krakow fick också ett mål Bortdömt för offside. I stället var det MFF som åter igen fick måljubla. Med minuten kvar av den första halvleken avancerade hemmalaget på vänsterkanten. En läcker skarv av Isaac Kiese Thelin till Sören Rieks som kallt placerade in 2–0 till Malmö FF.

I den andra halvleken inledde Cracovia sin jakt på mål. Då öppnade sig lukorna för Malmö FF som fick flera möjligheter att utöka ledningen ytterligare. Sören Rieks fick ett gyllene läge att bli tvåmålsskytt i matchen när han i den 60:e spelminuten tog en jättelöpning och hamnade helt fri med Cracovias målvakt. Men den här gången lyckades målvakten få en hand på bollen och snuvade Rieks på sitt andra för kvällen och MFF på ett tredje mål.

2–0-segern innebär att Malmö FF nu är vidare i Europa League-kvalet. Lottningen för den andra kvalrundan är på måndag.