Klassmål av AC gav en poäng

Publicerad 22 november 2020 i Herr,Nyheter

En intensiv och fartfylld match på Tele2 Arena slutade 2–2 mellan MFF och hemmalaget Hammarby IF.

Att MFF redan säkrat föreningens 21:a SM-guld syntes inte inledningsvis – tvärtom. Laget satte upp ett högt tempo och när ledningsmålet kom efter 13 minuter hade Arnór Traustason och Anders Christiansen redan haft varsin kvalificerad målchans. 1–0-målet var istället ett självmål då Hammarbys Mads Fenger styrde in Christiansens inläggsfrispark.

Dessvärre tog sig Hammarby in i matchen och kvitteringen kom efter 35 minuter genom islänningen Aron Jóhannsson.

Men halvleken slutade inte oavgjord, det såg Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen till. För elfte gången den här säsongen hittade dansken nätmaskorna och som många gånger förut var målet ett fenomenalt långskott. Framspelad av Eric Larsson tryckte Christiansen upp bollen i målvaktens vänstra kryss.

Sammantaget var det en fartfylld första halvlek med två lag som varierade vackert kombinationsspel med kvickt anfallsspel. Noterbart även att Anders Christiansen drog på sig en varning och är därmed avstängd i nästa omgång då MFF möter Varbergs BoIS FC på bortaplan.

MFF var sedan nära att återta ledningen två gånger om i den andra halvlekens första del. Först Anders Christiansen med en farlig frispark, men framför allt Eric Larsson som dansade sig igenom Hammarbys försvarslinje. Avslutet räddades dock av David Ousted i Hammarbys målbur.

Men även hemmalaget visade upp en frejdig offensiv och i matchens 79:e minut kvitterade Hammarby genom Alexander Kacaniklic. Slutskedet av matchen blev sedan dramatisk då Hammarby skapade flera farliga målchanser. Marko Johansson räddade MFF och slutresultatet skrevs till 2–2 efter en händelserik söndagseftermiddag på Tele2 Arena.

Malmö FF: Självmål (13′), Anders Christiansen (45′)

Malmö FF: Anders Christiansen, Sören Rieks, Arnór Traustason