Drömgränsen passerades när MFF utökade serieledningen

Publicerad 22 september 2020 i Dam,Nyheter

Efter ny storseger hemma på Malmö Stadion drygade damerna ut serieledningen i division 4. Under tisdagskvällen besegrades AIF Barrikaden med 18–0. Därmed har laget nu producerat över 100 mål i årets seriespel.

Martina Sutalo gjorde sitt första mål i MFF-tröjan när hon med ett par minuter kvar av matchen fastställde slutresultatet till 18–0.

Full fart framåt var melodin för Malmö FF när AIF Barrikaden gästade Malmö Stadion. Redan i den andra spelminuten fick Emelie Erlandsson ett jätteläge att ge hemmalaget ledningen. Fint framspelad av Malin Gunnarsson klippte mittfältaren till på volley men Barrikadens målvakt styrde undan. Ett par minuter senare hittade Gunnarssons känsliga fötter Saga Fredriksson som iskallt placerade in 1–0 till de himmelsblå. Och bara sekunder senare forcerade Elvira Ramel in MFF:s andra mål för kvällen.

Barrikaden stod upp bra med ett kompakt försvar men Malmö FF hittade luckorna genom snabba spadvändningar. Som när Caroline Williamsdotter ökade på ledningen till 4–0, som också innebar lagets hundrade mål i årets seriespel.  

–  Jag vill verkligen berömma vår motståndare idag för att de höll energin uppe genom hela matchen. Trots att vi leder med 9–0 efter första halvlek så fick vi verkligen kämpa för varje mål och det krävdes rejäla avslut för att få utdelning, summerade Fredrik Jahnfors insatsen från sin position.

För att få fart på spelet ytterligare valde MFF-tränaren att byta in nya pigga ben till den andra halvleken. Ett av dagens finaste mål stod kanske Emelie Erlandsson för när hon från nära 25 meter dundrade in 12–0. Målen fortsatte att trilla in och trots målfesten utbröt vilt firande när Martina Sutalo fastställde slutresultatet till 18–0 ett par minuter före slutsignal, hennes första mål i den himmelsblå tröjan.

– Ja äntligen fick jag också göra mål. Vi jagar ju inte mål på matcherna utan vi jagar fina prestationer men det blir ju lätt en grej att prata om, vem som gör målen och vem som inte har gjort mål. Så det blev väl ett extra firande när jag äntligen fick sätta dit den.  

Med dominerande bollinnehav och stort stöd från läktaren kunde MFF ta årets sjunde raka serieseger, lägg därtill en förkrossande målskillnad med 114–0 och fem poängs ledning inför fredagens möte mot serietvåan Lindeborgs FF 1948.

– Det är en match vi ser framemot förstås. Att vi gjort så många mål är ju fantastiskt men återigen inget som vi fokuserar på. Jag tycker det märks, för oavsett om resultaten rinner iväg så slutar vi inte spela och jag tror det är lätt hänt om man tittar för mycket på resultatet. Risken är att man blir nöjd istället för att kriga på genom hela matchen, sa försvararen Martina Sutalo.

MÅL

Saga Fredriksson (3), Elvira Ramel, Malin Gunnarsson (2), Caroline Williamsdotter (3),
Stadig, Sjögren, Emelie Erlandsson (4), Annelie Nilsson, Anna Hellsten, Martina Sutalo.

LAGUPPSTÄLLNING

Emma Svensson
Martina Sutalo, Lovisa Wifvesson, Ida Hansson, Saga Fredriksson
Emelie Erlandsson, Stina Stadig, Malin Gunnarsson
Elvira Ramel, Caroline Williamsdotter, Andrea Sjögren

Ersättare: Beatrice Andersson, Madeleine Hejde, Anna Hellsten, Annelie Nilsson, Melina Skarström

huvudpartners

officiella partners